Ψήφιση των μέτρων για την Ελλάδα ζήτησαν Μέρκελ και Σόιμπλε

Ως ανεύθυνη ενέργεια θεωρεί η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, τυχόν άρνηση της γερμανικής βουλής να ψηφίσει το τελευταίο πακέτο μέτρων που αφορά στην Ελλάδα. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του CDU και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), η κ. Μέρκελ

απηύθυνε έκκληση για ψήφιση του πακέτου, το οποίο δήλωσε πως θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό για την πορεία της ευρωζώνης.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε υπεραμύνθηκε των αποφάσεων του Eurogroup και επανέλαβε ότι το κούρεμα του χρέους δεν είναι η λύση των προβλημάτων.

«Ήταν σε όλους σαφές, και στο ΔΝΤ, ότι αυτό (το κούρεμα) δεν είναι η λύση των προβλημάτων», εξήγησε ο Β. Σόιμπλε, επικαλούμενος «νομικά κωλύματα» όταν δανείζει κανείς σε μια χώρα και παράλληλα διαγράφει χρέος της.

Σχολιάζοντας τις πιθανότητες επιτυχίας του σχεδιαζόμενου προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, ο γερμανός υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι μπορεί να πετύχει», όπως είπε. Παραδέχθηκε ότι τα προβλεπόμενα μέτρα για την απομείωση του ελληνικού χρέους θα επιβαρύνουν την επόμενη χρονιά και τον γερμανικό προϋπολογισμό με 730 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε εκ νέου την ελπίδα να δώσει η γερμανική βουλή τη συγκατάθεσή της ήδη εντός της εβδομάδας και να ολοκληρωθούν οι σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες μέχρι την Παρασκευή. Η ψήφιση του νέου πακέτου για την Ελλάδα στο γερμανικό κοινοβούλιο προγραμματίζεται για την Πέμπτη.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα