Ντέρμπι γοήτρου και ουσίας στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Του Αλέξανδρου Ελευθεριάδη

Με την μεγάλη «μάχη» Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει, το πρωτάθλημα της Super League μπαίνει στην 21η στροφή του. Μία αναμέτρηση μεταξύ δύο εκ των μεγαλυτέρων ομάδων της χώρας, ανεξαρτήτως βαθμολογίας, πάντα αποτελεί πόλο έλξης για όλον τον φίλαθλο κόσμο. Πόσω μάλλον όταν ο μεν Ολυμπιακός αναζητά το πρώτο αήττητο πρωτάθλημα της

ιστορίας του, και ο δε ΠΑΟΚ μάχεται για την δεύτερη θέση της βαθμολογίας και το προβάδισμα ενόψει πλέι οφ.

Οι δύο «μονομάχοι» προέρχονται σίγουρα από διαφορετικές αφετηρίες. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά τον τίτλο του πρωταθλητή, ενώ στο κύπελλο πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στην ημιτελική φάση. Αντιθέτως, ο «δικέφαλος του Βορρά» πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα, μετά την ισοπαλία κόντρα στον Ατρόμητο. Ο πρόεδρος της ομάδας, Ιάκωβος Αγγελίδης, και ο αντιπρόεδρος, Νίκος Βεζυρτής, αποτελούν παρελθόν, ενώ τελευταία στιγμή «σώθηκε» το «κεφάλι» του προπονητή, Ιγκόρ Τούντορ. Ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να δώσει μία ακόμα ευκαιρία στον Κροάτη τεχνικό, ο οποίος πάντως ξέρει ότι η πίεση προς το πρόσωπό του έχει αυξηθεί επικίνδυνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έχει τελικά τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στη διάθεσή της, αφού κέρδισε την έφεση για την τιμωρία που είχε επιβληθεί στον Βούλγαρο επιθετικό εξαιτίας της αποβολής του στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ. Τα «όργανα» πάντως έχουν αρχίσει από τώρα, αφού έντονη είναι η δυσαρέσκεια του ΠΑΟΚ για τον ορισμό του διαιτητή Δημητρόπουλου, αφού, όπως τονίζουν από τον «δικέφαλο του Βορρά», πρόκειται για έναν άνθρωπο στον οποίο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από την χώρα, επειδή είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το μεγάλο ντέρμπι θα ξεκινήσει στις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής ενώ στις υπόλοιπες αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν, η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην έδρα του φορμαρισμένου Ατρομήτου, ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ξάνθη στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Super League

Σάββατο 06/02/2016

15:00 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

17:15 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

19:30 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ

Κυριακή 07/02/2016

15:00 ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

17:15 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – Α.Ε.Κ.

17:15 ΒΕΡΟΙΑΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

19:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.

Δευτέρα 08/02/2016

19:30 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα