Νταβούτογλου: Έτοιμοι να μιλήσουμε για όλα με την Ε.Ε.

Έτοιμη να συζητήσει για όλα τα θέματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Τουρκία, όπως δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Η Ε.Ε. έχει θέσει όπως είναι γνωστό διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει στις σχέσεις της με την Τουρκία, καθώς και θέματα σχετικά με μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο του γενικότερου εκδημοκρατισμού της χώρας.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για όλα, περιλαμβανομένου του HSYK» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Άδανα, αναφερόμενος

στο σχέδιο της κυβέρνησης του να ενισχύσει τον έλεγχο επί του Ανωτέρου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Αν υπάρχει οτιδήποτε που αντιβαίνει στις προδιαγραφές της ΕΕ, θα ακούσουμε» τις παρατηρήσεις των 28 μελών της, δήλωσε ο Νταβούτογλου επιμένοντας όμως στο «επίταγμα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης». Ο υπουργός θα συνοδεύσει την Τρίτη τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη εδώ και πέντε χρόνια επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο τελευταίος στις Βρυξέλλες.

Ο Ερντογάν πρόκειται να συναντήσει εκεί τους προέδρους της ΕΕ Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, παρουσία της εκπροσώπου της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, καθώς και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε κάθε κριτική και κάθε άποψη, εφόσον αυτές οι κριτικές και οι απόψεις βασίζονται στα κριτήρια και τις προδιαγραφές που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε.

Ωστόσο προειδοποίησε επίσης τις Βρυξέλλες να μην υιοθετήσουν διακρίσεις έναντι της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα