Νοθεία και στο υγραέριο κίνησης-πως κλέβουν οι επιτήδειοι τους ανυποψίαστους οδηγούς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Νέα απάτη αποκαλύφθηκε ύστερ από σχετικές καταγγελίες τόσο από εταιρείες εμπορίας όσο και από πρατηριούχους, περί πώλησης νοθευμένου καυσίμου από πειραγμένες αντλίες.

200.000 τα θύματα της νοθείας

Στο στόχο του κυκλώματος της παράνομης διακίνησης νοθευμένου καυσίμου, βρίσκονται περίπου 200.000 οδηγοί που έχουν επιλέξει την μετατροπή των κινητήρων των αυτοκινήτων τους, από βενζίνη σε υγραέριο. Δύο είναι οι βασικοί τρόποι νόθευσης του υγραερίου

κίνησης. Ο πρώτος τρόπος είναι η πώληση υγραερίου θέρμανσης αντί για κίνησης, ενώ ο δεύτερος είναι η παρέμβαση στις αντλίες του καυσίμου με αποτέλεσμα η απώλεια καυσίμου για τους οδηγούς να κυμαίνεται στο 10% ανά γέμισμα.

Το νοθευμένο υγραέριο, ενδέχεται να επιφέρει σοβαρές βλάβες στους κινητήρες των οχημάτων. Οι σοβαρότερες εξ αυτών είναι :

• Βλάβη στις αισθητήρες- κόστος 150 ευρώ

• Βλάβη στον καταλύτη -κόστος 800 ευρώ

• Σύστημα τροφοδοσίας-κόστος 1.000 ευρώ

• Λογισμικό κινητήρα -κόστος 300 ευρώ

Στο ερώτημα ποιοι είναι τρόποι προστασίας για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων ώστε να αποφευχθεί η χρήση νοθευμένου καυσίμου, δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος, παρά μόνο η συνεργασία με έμπιστο πρατήριο πώλησης καυσίμων. Σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη νοθευμένου καυσίμου στον κινητήρα μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή από τον οδηγό, καθώς θα υπάρξουν άμεσες επιπτώσεις τόσο στην δύναμη του κινητήρα όσο και στην ποσότητα των χιλιομέτρων που θα μπορέσει να διανύσει.

Το άρθρο Νοθεία και στο υγραέριο κίνησης-πως κλέβουν οι επιτήδειοι τους ανυποψίαστους οδηγούς εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα