Ε.Ε. προς Τουρκία: «Δεν εκβιαζόμαστε»!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις απειλές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με αποχώρηση της χώρας του από τη συμφωνία με την Ε.Ε για το προσφυγικό, δεν άργησε να έρθει και μάλιστα, στους ίδιους τόνους.

«Aν Τουρκία θέλει την απελευθέρωση της βίζας, τότε πρέπει να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία έκπτωση από τα συμφωνηθέντα», τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, προσθέτοντας ότι: «Η Κομισιόν

δεν πρόκειται να αλλάξει για χάρη της Τουρκίας τον ορισμό της τρομοκρατίας, ούτε να διαφοροποιήσει τα προαπαιτούμενα. H Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι η διαδικασία από την πρώτη στιγμή».

Όπως δήλωσε η Αντρέεβα, οι τουρκικές αρχές εργάζονται με την Κομισιόν για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων , ενώ συμπλήρωσε ότι «σκοπός της Κομισιόν ποτέ δεν ήταν να εμποδίσει την Τουρκία από το να πολεμά την τρομοκρατία», διευκρινίζοντας όμως ότι: «Δεν μπορεί στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί , ο οποίοι εκφράζουν τις απόψεις του με μη βίαιο τρόπο, και ουδέποτε κάλεσαν τον κόσμο σε τέλεση αξιόποινων πράξεων».

Σκληρή γλώσσα από Γερμανία και Αυστρία

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Γερμανού αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος δήλωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η Γερμανία και η Ευρώπη να επιτρέψουν να εκβιαστούν», συμπληρώνοντας πως «Από την Τουρκία εξαρτάται το αν μπορεί να υπάρξει απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας», ενώ ο Αυστριακός Υπ.Εξ. Σεμπάστιαν Κουρτς διαμήνυσε πως «η ΕΕ δεν επιτρέπεται να ανεχθεί κανέναν εκβιασμό από την Άγκυρα».

Το άρθρο Ε.Ε. προς Τουρκία: «Δεν εκβιαζόμαστε»! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα