Νίκη στο Ισραήλ

Δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκα κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός, καθώς ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με 94-92 στην παράταση (κ.δ. 83-83). Πλέον οι «πράσινοι» απώλεσαν το πλεονέκτημα έδρας, ενώ θα χρειαστούν μία νίκη στο Τελ Αβίβ για να διεκδικήσουν την πρόκριση στο final 4 στο «σπίτι» τους.

Τα επόμενα δύο παιχνίδια της σειράς θα γίνουν στο Ισραήλ, με την ομάδα που

θα συμπληρώσει τρεις νίκες να ετοιμάζει βαλίτσες για Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, χρειάζεται νίκη σε ένα από τα δύο εκτός έδρας ματς, ώστε να έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στο πέμπτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν την εμφάνιση της Τρίτης, με την Μακάμπι να εμφανίζει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Με κορυφαίο των Μπλου (πέτυχε δύο κρίσμα τρίποντα στην παράταση) και άξιους συμπαραστάτες τους Λάνγκφορντ (17π.), Οχαγιόν (15π.) και Σμιθ (15π.), η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έσπασε το πλεονέκτημα της έδρας των «πράσινων» και με όπλο την δική της έδρα αυτήν τη φορά, θα ψάξει το δύο στα δύο, που θα της χαρίσει το εισιτήριο για την Πόλη.

Για το «τριφύλλι» μεγάλη βοήθεια στην επίθεση προσέφερε ο Καϊμακόγλου (20π.), ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Μπατίστ (16π.) και Γιασικεβίτσιους (15π.).Την Τρίτη θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ το επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων, ίσως το πιο κρίσιμο ματς για τη συνέχεια της σειράς.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 43-41, 58-61, 83-83 (κ.δ), 92-94 (παράταση)

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 2, Περπέρογλου, Μπατίστ 16, Λόγκαν 2, Σάτο 3, Τσαρτσαρής 12, Διαμαντίδης 12, Βουγιούκας 4, Καλάθης 3, Σμιθ 3, Καϊμακόγλου 20, Γιασικεβίτσιους 15

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Παπαλουκάς 5, Χέντριξ 9, Σμιθ 15, Μπλου 16, Ελιγιάχου 2, Μάλετ, Πνίνι, Μπερστάιν, Οχαγιόν 15, Τζέιμς 7, Σχορτσανίτης 8, Λάνγκφορντ 17

Keywords
Τυχαία Θέματα