Νέο κύμα με «τηλεφωνήματα του τρόμου»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η πληγή που έχει ανοίξει στην ελληνική κοινωνία με «τα τηλεφωνήματα του τρόμου», θέμα που η «Alpha freepress» έχει φέρει αρκετές φορές στο προσκήνιο, δεν λέει να κλείσει. Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Άρτας βρίσκεται μία 52χρονη γυναίκα, ενώ αναζητούνται μια 26χρονη από τη Βουλγαρία και τρεις άνδρες συνεργοί. Η σπείρα, λέει η Αστυνομία, εξαπατούσε με τηλεφωνήματα μέσα στη νύχτα.

Στα έντρομα και ξαφνιασμένα θύματα «συστήνονταν» ως αστυνομικοί και μάλιστα… διεφθαρμένοι! Έλεγαν ότι δήθεν στενό συγγενικό

τους πρόσωπο είχε προκαλέσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα και ότι αυτοί ήταν… πρόθυμοι να «λαδωθούν» για να το απαλλάξουν από την ποινική διαδικασία. Από τα στοιχεία που έχουν προκύψει έως στιγμής, δύο γυναίκες πλήρωσαν ακριβά την ευπιστία τους και το γεγονός ότι η φωνή που άκουγαν να τις… παρακαλάει από το βάθος του τηλεφώνου δεν ήταν του συγγενικού τους προσώπου, αλλά μέλους της συμμορίας!

Η μία γυναίκα πλήρωσε 3.650 ευρώ, ενώ η δεύτερη 32.000 ευρώ! Όλα αυτά σε χωριά της Άρτας και του Βόλου. Η συμμορία είχε αποπειραθεί να εξαπατήσει μέσα στη νύχτα κι άλλα 29 άτομα, προσβλέποντας σε κέρδη 500.000 ευρώ! Όπως προέκυψε, η 52χρονη μαζί με την αναζητούμενη κοπέλα από τη Βουλγαρία εκτελούσαν χρέη εισπράκτορα της συμμορίας. Ήταν δηλαδή αυτές, που μετά την τηλεφωνική επικοινωνία πήγαιναν σε ραντεβού με τα θύματα για να παραλάβουν τα χρήματα για λογαριασμό των «επίορκων αστυνομικών»!

Το άρθρο Νέο κύμα με «τηλεφωνήματα του τρόμου» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα