Εκατό καταστηματάρχες σε όλη τη χώρα θύματα συμμορίας «ελεγκτών»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Απίστευτο. Τουλάχιστον εκατό καταστηματάρχες, απ’ αυτούς που προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» να μείνουν όρθιοι στον καιρό της δεινής οικονομικής κρίσης, έπεσαν θύματα εκφοβισμού και στυγνού εκβιασμού από σπείρα απατεώνων. Ο αρχηγός της, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2015, εμφανιζόταν ως στέλεχος του ΕΦΕΤ, του ΙΚΑ, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και πλήθους άλλων ελεγκτικών μηχανισμών

του κράτους, ζητώντας να κατατεθούν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς για να μην «προχωρήσει ο έλεγχος»!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας των Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης σχεδιάστηκαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Κερατσίνι, Πατήσια, Καλαμάτα και Χανιά, στη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν έξι άτομα. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, στην κεφαλή της εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία έπαιζαν ενεργό ρόλο και τρεις γυναίκες, ήταν 56χρονος, ο οποίος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη την Ελλάδα.

Προσποιείτο τον ανώτερο υπάλληλο διαφόρων δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών, αναφέροντας κάθε φορά και διαφορετικό ψευδώνυμο. Στις τηλεφωνικές συνομιλίες απειλούσε τους ιδιοκτήτες με «ελέγχους» για βεβαίωση παραβάσεων ή για δήθεν καταγγελίες που επισύρουν υψηλά πρόστιμα. Σε κάθε περίπτωση απαιτούσε την καταβολή ποσών. Η κατάθεση γινόταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, που τους υποδείκνυε ο αρχηγός και ανήκαν στον ίδιο η σε συνεργούς του. Ναι μεν μέχρι στιγμής έχει πιστοποιηθεί ο εκβιασμός και εκφοβισμός 100 καταστηματαρχών, η έρευνα όμως συνεχίζεται, καθώς πιστεύεται ότι τα θύματα είναι ακόμη περισσότερα.

Το άρθρο Εκατό καταστηματάρχες σε όλη τη χώρα θύματα συμμορίας «ελεγκτών» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα