Νέο «κούρεμα» έως 18% στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις-Ποια επιδόματα καταργούνται

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι μειώσεις στις συντάξεις δεν έχουν τέλος. Καθώς όσο περνάει ο χρόνο γίνονται όλο και πιο απτές οι συνέπειες του νόμου Κατρούγκαλου, η εφαρμογή του οποίου σε πτυχές του συνταξιοδοτικού συστήματος από τις αρχές του 2017 και μετά θα επιφέρει δυσμενείς αλλαγές στο τελικό ύψος των συντάξεων .

Κατάργηση σειράς επιδομάτων

Αυτή την φορά η μείωση θα προσεγγίσει περίπου το 18% και θα είναι ευθεία απόρροια της κατάργησης από την 1/1/2017 σειράς επιδομάτων.

Η συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη αφορά τόσο τους παλαιούς όσο και τους νέους συνταξιούχους επιφέροντας νέο «κούρεμα’ στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση υπάρχει στον νόμο Κατρούγκαλου και θα ενεργοποιηθεί από τις αρχές του 2017 και αφορά για παράδειγμα στην κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων σε ότι αφορά στις νέες συντάξεις που θα επηρεάσει ωστόσο και τις παλαιές καθώς θα χαρακτηριστούν ως προσωπική διαφορά όταν θα διενεργηθεί ο επανυπολογισμός των συντάξεων μέσα στο 2017. Με αποτέλεσμα να αφαιρεθούν από τις συντάξιμες αποδοχές ώστε να ευθυγραμμιστούν οι συντάξεις με τις επιταγές του νόμου.

Εξάλλου όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» τα επιδόματα που πρόκειται να καταργηθούν με το νέο έτος αφορούν στο σύνολο των ταμείων του ιδιωτικού τομέα. Ειδικότερα αφορούν το ΙΚΑ, τη ΔΕΗ, το ΤΑΠ-ΟΤΕ, τα ταμεία των τραπεζών και τα ταμεία του Τύπου. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω μειώσεις δεν πρόκειται να φανούν στις προσωρινές αλλά στις οριστικές συντάξεις που θα εκδοθούν μέσα στο 2017 ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της εγκυκλίου για τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

Περαιτέρω, σε ότι αφορά στις νέες συντάξεις από αυτές αφαιρούνται οριστικά σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου το επίδομα συζύγου ενώ σε ότι αφορά στο επίδομα τέκνων αυτό θα σταματήσει να καταβάλλεται από τα Ταμεία είτε ως πάγιο ποσό είτε ως ποσοστό της σύνταξης όπως ίσχυε πριν την έλευση του νόμου Κατρούγκαλου.

Δείτε τον κατάλογο με τα επιδόματα που καταργούνται όπως καταγράφονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας :

Το άρθρο Νέο «κούρεμα» έως 18% στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις-Ποια επιδόματα καταργούνται εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα