Τη φυλάκιση του Μέσι ζητούν οι ισπανικές αρχές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Να εκτίσει την ποινή φυλάκισης στην οποία είχε καταδικαστεί για φοροδιαφυγή ζητούν οι αρχές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, τα αρμόδια υπουργεία και οι δικαστικές αρχές ζήτησαν να απορριφθούν εκ νέου οι ισχυρισμοί του Αργεντινού, σχετικά με την υπόθεση, με τον παίκτη να έχει προβάλει ως δικαιολογία, ότι τη διαχείριση των οικονομικών είχε αναλάβει ο πατέρας του.

Τον Ιούλιο πατέρας και υιός Μέσι καταδικάστηκαν σε 21 μήνες φυλάκιση, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για απόκρυψη εισοδημάτων

ύψους 4,1 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρονική περίοδο 2007 – 2009. Η ποινή επιβλήθηκε και στους δύο με αναστολή, ενώ σύμφωνα με το ισπανικό δίκαιο αμφότεροι αποφεύγουν να εκτίσουν την ποινή της φυλάκισης καθώς αυτή δεν υπερβαίνει τους 24 μήνες. Στη συνέχεια, άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία όπως αποκαλύπτεται έχει ζητηθεί να απορριφθεί και να υπάρξει εφαρμογή της.

Σύμφωνα με έγγραφα τα οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ισπανική εφημερίδα «La Razon», τόσο τα αρμόδια υπουργεία, όσο και οι δικαστικές αρχές ζητούν, να απορριφθούν εκ νέου οι ισχυρισμοί του Λιονέλ Μέσι, ότι δεν γνώριζε για την υπόθεση, καθώς δεν λάμβανε γνώση σχετικά με την διαχείριση των οικονομικών του, την οποία έχει αναλάβει ο πατέρας του.

Το άρθρο Τη φυλάκιση του Μέσι ζητούν οι ισπανικές αρχές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα