Νέες συλλήψεις για τρομοκρατία στο Βέλγιο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στα περίχωρα των Βρυξελλών και ανακρίνονται από την βελγική αστυνομία «στο πλαίσιο μιας υπόθεσης τρομοκρατίας» .

Οι τρεις ύποπτοι, οι Ουασίμ Α., Άσμα Α. και Μαλίκα Μπ., «οδηγήθηκαν για ανάκριση» και ένας δικαστής «θα αποφασίσει αν θα παραμείνουν υπό κράτηση», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Οι συλλήψεις ακολουθούν την εκτέλεση από την ομοσπονδιακή αστυνομία οκτώ ενταλμάτων

σύλληψης «έπειτα από αίτημα ειδικού ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας στις Βρυξέλλες»: έξι στο Λάεκεν, ένα στο Έβερε και ένα στην Άρντελεχτ, τρεις κοινότητες όμορες στις Βρυξέλλες.

Οι υποθέσεις που συνδέονται με τζιχαντιστές πολλαπλασιάζονται τους τελευταίους μήνες στο Βέλγιο, χώρα προέλευσης ορισμένων από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι (130 θάνατοι), και η οποία αποτέλεσε στόχο, στις 22 Μαρτίου, τριπλής επίθεσης αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες (32 θάνατοι).

Στις 6 Αυγούστου, εξάλλου δύο αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με ματσέτα στο Σαρλερουά, νότια των Βρυξελλών, από έναν 33χρονο Αλγερινό, μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Το άρθρο Νέες συλλήψεις για τρομοκρατία στο Βέλγιο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα