Πανέμορφα νησιά για τις πιο ήσυχες διακοπές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έχετε την ανάγκη να απομονωθείτε φέτος το καλοκαίρι; Αναζητάτε υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, χωρίς συνωστισμό; Διαλέξαμε κάποια μικρά και απομονωμένα αλλά μαγευτικά νησιά και σας τα προτείνουμε:

Χάλκη

Βρίσκεται 5 μίλια δυτικά από το ακρωτήριο Αρμενιστής της Ρόδου και οι κάτοικοι του είναι όλοι και όλοι γύρω στους 500. Οι περισσότερες παραλίες είναι προσβάσιμες με τα πόδια (ή με κάποιο καϊκι), ενώ άμμο θα βρείτε στην παραλία «Πάνταμος».

Η πιο απόμερη παραλία, γεμάτη από μεγάλα κατάλευκα βότσαλα είναι η παραλία

του «Γιάλι» ή Γυάλοι.

Ανάφη

Με τις ταβέρνες και τα μπαρ να μετριούνται στα δάχτυλα, η Ανάφη είναι το ιδανικό νησί για γαλήνιες, low-budget διακοπές. Είτε με παρέα για camping και ρακόμελα, είτε για βραδινές βόλτες στη γραφική Χώρα, η Ανάφη τα συνδυάζει όλα από λίγο. Οι πιο φημισμένες παραλίες είναι το Κατσούνι και η Φλαμουρού και οι πιο απομακρυσμένες Μέγας Ποταμός, Μικρός και Μεγάλος Ρούκουνας.

Κύθνος

Βρίσκεται ανάμεσα στη Τζια και την Σέριφο και μόλις δύο ώρες από το νησί του Λαυρίου. Φημισμένη για το μέλι, τα σύκα και τα αμύγδαλά της, συνδυάζει φαγητό και χαλάρωση. Οι παραλίες στην Κύθνο είναι υπέροχες και μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε είδους προτίμηση, παραλίες με χρυσή άμμο αλλά και παραλίες με ψιλό βοτσαλάκι ή μεγάλα βότσαλα , ενώ υπάρχουν πολλές περιοχές με βράχια που μπορείτε να κολυμπήσετε σε υπέροχα νερά.Η παραλία Απόκρουση είναι για πολλούς η ωραιότερη του νησιού.

Διαπόντια νησιά

Μεγάλες ερημικές παραλίες, ερείπια βενετσιάνικων κάστρων , κατοικίες μέσα στην φύση και πολύ ησυχία είναι τα ατού των Διαπόντιων νησιών. Ουσιαστικά πρόκειται για τρία μικρά νησάκια, τα οποία οι περισσότεροι επισκέπτονται με ιστιοπλοϊκό.

Οι καλύτερες παραλίες είναι η εξωτική παραλία της Καλυψούς στο νησάκι «Οθωνοί», ενώ στην παραλία στο Μαθράκι (το νησί με τους λιγότερους κατοίκους) θα νιώσετε σαν…Ροβινσώνας Κρούσος!

Το άρθρο Πανέμορφα νησιά για τις πιο ήσυχες διακοπές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα