Νέες απειλές του ISIS για ματωμένη εκδίκηση στην Ευρώπη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά το κάλεσμα θανάτου που απηύθυνε το ISIS στους διασκορπισμένους μουσουλμάνους για την ημέρα των εκλογών στις ΗΠΑ, το FBI ερευνά κάθε «χιλιοστό» της χώρας για να προλάβει πιθανό αιματοκύλισμα.

Όμως, φόβος και τρόμος εξαπλώνεται και πάνω από την Ευρώπη, μετά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, που θέλουν το Ισλαμικό Κράτος να ετοιμάζεται να σπείρει

το θάνατο. Οι τζιχαντιστές που μετρούν αρκετές ήττες στον πολυετή πόλεμο, σχεδιάζουν να εκδικηθούν με αιματοκύλισμα σε Αμερική και Ευρώπη, τονώνοντας έτσι το ηθικό των μαχητών του ΙΚ.

Ο αρχηγός των τζιχαντιστών, εμφανίστηκε πρόσφατα μετά από ένα χρόνο απουσίας και απευθυνόμενος στους βάρβαρους μαχητές του, ζήτησε να μην σταματήσουν να σκορπούν το θάνατο. Το κάλεσμα του ηγέτη του ΙΚ, χτύπησε την καμπάνα κινδύνου στην Ευρώπη, που πρέπει να προετοιμάζεται για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα, γράφει η ισπανική ABC.

Η βρετανική Express από την άλλη, γράφει σε άρθρο της στο διαδίκτυο πως έχει στην κατοχή της απειλές τζιχαντιστών στην εφαρμογή Telegram. Υποστηρικτής του IK έγραφε πως υπηρεσία ότι η οργάνωση «ξυπνάει» τους τρομοκράτες που κρύβονται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και περιμένουν εντολές για να κάνουν το «μπαμ». «Το Ισλάμ θα φέρει τον φόβο στην πατρίδα τους αλλά και σε κάθε σπίτι. Έχουν προετοιμαστεί επιθέσεις» έγραψε ο 28χρονος τζιχαντιστής.

Η χώρα που πιθανώς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αδίστακτων μαχητών του ISIS είναι η Ισπανία. Ο κίνδυνος προκύπτει από το γεγονός πως οι 200 άνθρωποι που εγκατέλειψαν τη χώρα για να πολεμήσουν δίπλα στους τζιχαντιστές ,θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο ισπανικό έδαφος μετά την ήττα του ΙΚ στη Μέση Ανατολή. Εκτός αυτού, άλλοι 2.000 τζιχαντιστές ενδέχεται να φθάσουν στο ισπανικό έδαφος από το Μαρόκο, αναφέρει ο βρετανικός Τύπος.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει σκορπίσει πολλές φορές τον θάνατο και έχει αναλάβει την ευθύνη για τρομοκρατικά χτυπήματα, μεταξύ των οποίων στη Νίκαια την 14η Ιουλίου και στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου αφήνοντας πίσω πολλούς νεκρούς.

Το FBI, βρίσκεται συνεχώς σε έρευνες με την προσοχή να δίνεται περισσότερο σε τοποθεσίες που συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη και γίνονται εύκολα στόχος των τρομοκρατών.

Το άρθρο Νέες απειλές του ISIS για ματωμένη εκδίκηση στην Ευρώπη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα