Η κρίσιμη ώρα: Η Αμερική γυρίζει σελίδα και τα πάντα είναι πιθανά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε αγώνα δρόμου για να «κλειδώσει» το προβάδισμά της επιδίδεται η Χίλαρι Κλίντον, μερικές μόλις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες που θα αναδείξουν τον 45o Πρόεδρο των ΗΠΑ. Με το «σύννεφο» των ερευνών του FBI να διαλύεται από την επιστολή του Τζέιμς Κόμεϊ στο Κογκρέσο, η Κλίντον μπορεί πλέον να επικεντρωθεί στις τελευταίες τις κινήσεις.Παρά τις προσπάθειες του εκκεντρικού Ρεπουμπλικάνου να κερδίσει ψηφοφόρους, φαίνεται πως οι κάποτε σκληρές
δηλώσεις του τον απομάκρυναν από την προεδρεία, ανοίγοντας το δρόμο στην εναλλακτική λύση, τη Χίλαρι. Ο τρίτος «παίκτης», ο Γκάρι Τζόνσον των Φιλελεύθερων, ελπίζει πως θα συγκεντρώσει και αυτός κάποιες ψήφους, αλλά δεν βρίσκεται καν στον «αγώνα».

Μία νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο Monmouth, δείχνει την υποψήφια των Δημοκρατικών να προηγείται σε ποσοστό 6%. Στην έρευνα συμμετείχαν 802 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι και βάσει των αποτελεσμάτων της το 50% τάσσεται υπέρ της Κλίντον ενώ το 44% υποστηρίζει τον Τραμπ, με ένα περιθώριο λάθους στο ±3,6%, επισημαίνει το πανεπιστήμιο. Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν θεωρείται απίθανο.

«Η διαφορά στα αποτελέσματα των πιθανών ψηφοφόρων στην Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα, δύο πολιτείες που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για την τελική έκβαση είναι πολύ μικρή» για να αναδείξει τον τελικό νικητή, σημειώνεται στο δελτίο τύπου που διανεμήθηκε μαζί με τη δημοσκόπηση. Στην Φλόριντα, η Χίλαρι Κλίντον προηγείται με ποσοστό 46% έναντι 45% του Τραμπ, εντός του περιθωρίου του στατιστικού λάθους.

Ο Τραμπ από την άλλη πλευρά που τρομάζει τους αντιπάλους με τη μικρή διαφορά στις δημοσκοπήσεις, αν και φαίνεται πως δεν θα κάτσει στην «χρυσή» καρέκλα της προεδρείας, είναι σίγουρο πως θα αφήσει το στίγμα του. Κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στην Σαρασότα της Φλόριντας, ο Ρεπουμπλικάνος έδωσε το λόγο του πως η νίκη του θα σημάνει το τέλος της διαφθοράς.

Εκτός των άλλων, υπονόησε πως η κυβέρνηση προστατεύεται από ειδικά συμφέροντα που διαφθείρουν τις αξίες μιας ολόκληρης χώρας και την έχουν βάλει μέσα στο «βούρκο». Όσο για την αντίπαλο του τα συναισθήματα του μάλλον δεν είναι και τα καλύτερα, αφού σε τηλεγράφημα του στο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την αποκάλεσε «παλιάνθρωπο που προστατεύεται από ένα απόλυτα μεροληπτικό σύστημα». Η κα Κλίντον όμως, έχει στο πλευρό της τον Μπαράκ Ομπάμα και στέκεται απτόητη μπροστά στις κατηγορίες του Τραμπ.

«Γνωρίζω την Χίλαρι. Έχει αφιερώσει την ζωή της στο να κάνει αυτήν την χώρα καλύτερη» είπε ο Ομπάμα και κάλεσε τους Αμερικανούς να σπεύσουν να ψηφίσουν την Κλίντον. Πρόκειται πιθανόν για την τελευταία μου ημέρα που συμμετέχω σε μια εκστρατεία για κάποιο χρονικό διάστημα» εξήγησε ο απερχόμενος πρόεδρος που θα παραδώσει την σκυτάλη σε όποιον επιλέξουν οι Αμερικάνοι και θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο την 20η Ιανουαρίου.

Έχουν μείνει πολύ λίγες ώρες. Θα «πέσουν μέσα» οι δημοσκοπήσεις, ή θα καταφέρει ο Τραμπ να «σπάσει» αυτό το δημοκρατικό τοίχος που ύψωσε η Κλίντον;

Το βράδυ, γύρω στις 11.00 κάποιος από τους δύο θα έχει κληθεί να αλλάξει την Αμερική.

Το άρθρο Η κρίσιμη ώρα: Η Αμερική γυρίζει σελίδα και τα πάντα είναι πιθανά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα