Οι «πληγές» της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό–Οι πικραμένοι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Αγκάθια» ενοχλούν την κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής. Τα στελέχη που απομακρύνθηκαν από τις υπουργικές τους καρέκλες εκφράζουν την πικρία τους για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού και ίσως δημιουργείται για πρώτη φορά εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας από την Κουμουνδούρου.

Αναταράξεις υπάρχουν και στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων

με τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη να είναι δυσαρεστημένη γιατί βρέθηκε εκτός κυβέρνησης υποδεικνύοντας ως υπεύθυνο τον αρχηγό του κόμματος, Πάνο Καμμένο.

Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Φίλης εκτόξευσε τα «πυρά» του κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αφήνοντας τη θέση του υπουργού Παιδείας. Τη ίδια ώρα ο Θοδωρής Δρίτσας ξεκαθάρισε ότι «δεν ήταν οικειοθελής η αποχώρησή του» ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης παρότι δέχθηκε να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο δεν σταματά να εκφράζει τη διαφωνία του για την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ.

Στο εσωκομματικό παιχνίδι μπαίνουν και οι «53+», με την αναπαραγωγή στην ιστοσελίδα τους επικριτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εποχή» για τις αποφάσεις Τσίπρα περί της σύνθεσης του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Νίκος Φίλης αλλά και ο Πάνος Σκουρλέτης είχαν ενισχυθεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο τέως υπουργός Παιδείας πήρε τη δεύτερη θέση σε σταυρούς για την εκλογή του στην κεντρική επιτροπή ενώ ο νυν υπουργός Εσωτερικών αναδείχθηκε στην έκτη.

Η εσωκομματική ισορροπία είναι, πλέον, εύθραυστη στην Κουμουνδούρου και ουδείς μπορεί να προβλέψει εκ του ασφαλούς τις αντιδράσεις στην περίπτωση που η κυβέρνηση αναγκαστεί να υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών για νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί και το μέτωπο που άνοιξε ο Νίκος Φίλης με τον Αρχιεπίσκοπο: «Είναι πρωτοφανές να απαιτεί και να πετυχαίνει η εκκλησία απομάκρυνση υπουργού. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση ο διαχωρισμός εκκλησίας-πολιτείας».

Τα βέλη Χρυσοβελώνη

Για αμετακίνητους στην κυβέρνηση μίλησε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ενώ τόνισε ότι η απομάκρυνσή της «δεν ήταν απαίτηση του Πρωθυπουργού, προφανώς ζητήθηκε η άποψη του κυβερνητικού εταίρου, του κ. Καμμένου. Ακούστηκε ότι έπρεπε να γίνει ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος, αλλά δεν ξέρω αν αυτό σηματοδοτείται με την έξοδο του νεότερου χρονικά μέλους της Κυβέρνησης… Ήταν επιθυμία των ΑΝ.ΕΛ., ενδεχομένως ο κ. Καμμένος, να ήθελε να κρατήσει κάποιες ισορροπίες».

Το άρθρο Οι «πληγές» της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό–Οι πικραμένοι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα