Νέα φωτιά στην Χίο-σε κρίσιμη κατάσταση μια 64χρονη(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Νέα φωτιά ξέσπασε στην Χίο λίγες ημέρες μετά την μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε σημαντικό μέρος του νησιού και ειδικά καλλιέργειες με μαστιχόδεντρα. Από την τωρινή πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική περιοχή του νησιού ανάμεσα στα χωριά Κατάβαση, Μανάγρος και Σιδηρούντα έχουν τραυματιστεί έξι άνθρωποι.

Οι τέσσερις εκ των οποίων διακομίστηκαν με ελαφρά εγκαύματα στο νοσοκομείο, ενώ δύο γυναίκες παραμένουν για νοσηλεία καθώς τα τραύματά τους ήταν πιο σοβαρά. Ενώ μια 64χρονη γυναικά έχει υποστεί εγκαύματα στο 70% του σώματός της με αποτέλεσμα

να κριθεί ως επιτακτική, η μεταφορά της στην Αθήνα. Κάτι που αναμένεται να συμβεί στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού Σταμάτης Κάρμαντζής η φωτιά διέσχισε το χωριό Σιδηρούντα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 6 πολίτες που είχαν βγει από τις κατοικίες τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν κινδυνέψει κατοικίες στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Καθώς η φωτιά προς ώρας, κατακαίει θαμνώδεις εκτάσεις και καλλιέργειες στην νότια πλευρά του νησιού. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 9 άτομα, 9 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, 28 εθελοντές όπως και 5 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Η ειρωνεία της υπόθεσης ότι μόλις χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης είχε μεταβεί στο νησί, με κύριο επίδικο της επίσκεψης την αντιμετώπιση των καταστροφών της προηγούμενης πυρκαγιάς.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή που εξελίσσεται το μέτωπο της πυρκαγιάς, συνιστά από τους τελευταίους «πνεύμονες» πρασίνου του νησιού.

Δείτε τα βίντεο από την φωτιά :

Το άρθρο Νέα φωτιά στην Χίο-σε κρίσιμη κατάσταση μια 64χρονη(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα