Νέα αναβολή για τις 12 Μαΐου στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Προτού καν αρχίσει, διεκόπη εκ νέου η «πολύκροτη» δίκη της Χρυσής Αυγής για την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαΐου. Σήμερα, δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, απουσίαζαν και πάλι ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.

Στο εδώλιο κάθισαν οι Στάθης Μπούκουρας, Πολυβιος

Ζησιμόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης και Δημήτρης Κουκούτσης. Πριν από την έναρξη της δίκης η αδελφή του Παύλου Φύσσα λιποθύμησε και οι οικείοι της αλλά και φίλοι του δολοφονηθέντος τής έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Παράλληλα, η μητέρα του Φύσσα, εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά, ζητούσε μετ’ επιτάσεως να δει τον δολοφόνο του γιου της Γιώργο Ρουπακιά.

Κατά τα άλλα, τέθηκε και πάλι στο δικαστήριο το θέμα της καταλληλότητας της αίθουσας για τη διεξαγωγή της δίκης, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να υποστηρίζει σχετικά: «Είμαστε δικαστές και ήρθαμε εδώ για να δικάσουμε. Δεν έχουμε χώρους εμείς για να πούμε πού να πάει η δίκη. Είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας. Αν βρεθεί αίθουσα θα μεταφερθούμε αμέσως».

Μάλιστα, η πρόεδρος του δικαστηρίου κλήθηκε να απαντήσει και στον δήμαρχο του Κορυδαλλού για τον αναβρασμό που έχει προκληθεί στην μαθητιώσα νεολαία της περιοχής εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων, με την πρόεδρο να ζητά μια λίστα με τις μέρες που θα δίνουν εξετάσεις τα παιδιά, έτσι ώστε να μη γίνεται συνεδρίαση. Παράλληλα, πρότεινε το ενδεχόμενο να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις τα απογεύματα ή το Σάββατο.

Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου δήλωσε σχετικά μετά την αναβολή ότι «η Χρυσή Αυγή δεν παρουσιάζει δικηγόρους και κωλυσιεργεί για να μην αποκαλυφθεί η εγκληματική της φύση». Σύμφωνα με την ίδια, «η δίκη πρέπει να γίνει και να έχει όλη τη δημοσιότητα που της αρμόζει». Την ίδια στιγμή, έξω από το χώρο διεξαγωγής της δίκης, δήμος και φορείς πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διεξαγωγής της δίκης στον Κορυδαλλό, ενώ παράλληλα γινόταν και αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα