«Ναι» υπό όρους από τους φιλορώσους για διεθνείς παρατηρητές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι φιλορώσοι αποσχιστές θα εγγυηθούν την ασφάλεια των διεθνών παρατηρητών στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχό τους στην ανατολική Ουκρανία, εάν το Κίεβο δεχθεί να υπάρξει εκεχειρία, όπως δήλωσε σχετικά ένας από τους ηγέτες των ανταρτών.

«Θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των διεθνών εμπειρογνωμόνων στην περιοχή αυτή, εάν το Κίεβο συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός. Καλούμε το Κίεβο να συνάψει αμέσως μια τέτοια συμφωνία με τη Δημοκρατία του Ντονέτσκ, τουλάχιστον για όσο διαρκέσει η έρευνα

στο σημείο της συντριβής», είπε ο Αντρέι Πουργκίν, «αναπληρωτής πρωθυπουργός» της «Λαϊκής Δημοκρατίας του».

Η πρόταση ενδέχεται να μη γίνει δεκτή, καθώς το Σάββατο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε από αρκετούς δυτικούς ηγέτες με τους οποίους συνομίλησε τηλεφωνικά να χαρακτηρίσουν τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ όπως και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, δηλαδή τους φιλορώσους αντάρτες ως «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Το άρθρο «Ναι» υπό όρους από τους φιλορώσους για διεθνείς παρατηρητές εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα