Κάμερον για Ρωσία: Είναι καιρός να δείξουμε τη δύναμή μας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε μια εμφατική δήλωση για το τραγικό περιστατικό με την κατάρριψη του τζετ των Μαλαισιανών Αερογραμμών, όπου βρήκαν το θάνατο οι 298 επιβαίνοντες, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κατηγορεί την Ρωσία για αποσταθεροποίηση και προειδοποιεί για αντίποινα.

Όπως είπε ο Κάμερον για το ενδεχόμενο να έριξαν αυτονομιστές το αεροσκάφος: «Εάν κάτι τέτοιο αποδειχτεί, τότε θα πρέπει να είναι σαφές τι σημαίνει

αυτό: Θα είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής αποσταθεροποίησης από τη Ρωσία ενός κυρίαρχου κράτους, με την παραβίαση της εδαφικής του ακεραιότητας, την υποστήριξη, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των κακοποιών πολιτοφυλάκων».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε επίσης σφόδρα επικριτικός ως προς τους επικεφαλής των κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αργή αντίδρασή τους κατά του Κρεμλίνου.

«Για πολύ καιρό υπήρξε μια απροθυμία από την πλευρά πάρα πολλών ευρωπαϊκών χωρών να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των όσων συμβαίνουν στην ανατολική Ουκρανία. Είναι καιρός να δείξουμε τη δύναμή μας και πόσο μετράει η επιρροή μας. Οι οικονομίες μας είναι ισχυρές και η δύναμή τους αυξάνεται. Και όμως, μερικές φορές συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε ανάγκη τη Ρωσία περισσότερο απ’ όσο μας χρειάζεται η Ρωσία», αναφέρει ο Κάμερον.

Το άρθρο Κάμερον για Ρωσία: Είναι καιρός να δείξουμε τη δύναμή μας εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα