«Ναι» σε νέο μνημόνιο, «όχι» σε νέα μέτρα...

Για ακόμη μια φορά ο Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθάρισε μιλώντας στον BHMA FM όταν δεν πρόκειται να ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα σε περίπτωση συνομολόγησης νέου Μνημονίου. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, σε περίπτωση τρίτου προγράμματος και υπογραφής

νέου Μνημονίου η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει νέα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά θα προχωρήσει στην υλοποίηση του υφιστάμενου προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο ίδιος σχολίασε ότι πως οι οικονομικές εξελίξεις της χώρας δικαιώνουν τις προβλέψεις της κυβέρνησης αναφορικά με την ανάπτυξη και σημείωσε πως τα διαρθρωτικά μέτρα θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή δυναμική. Στο σημείο αυτό έφερε ως παράδειγμα την άρση του καμποτάζ, η οποία όπως υποστήριξε ήταν από τους λόγους που τα τουριστικά έσοδα αυξήθηκαν ο 2013.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέων απολύσεων στο δημόσιο δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις , αλλά «υποχρεωτικές αποχωρήσεις» 15.000 εργαζομένων ως το τέλος 2014 στη θέση των οποίων θα προσληφθούν 15.00 νέοι υπάλληλο με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα της δημόσιας διοίκησης.

Για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και ειδικά για τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ο υπουργός είπε πως ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να λαμβάνει κανονικά αποφάσεις. «Για τον επόμενο μήνα δεν υπάρχει ανάγκη επιπλέον υπογραφής, αν και μπορεί το όνομα να ανακοινωθεί πολύ νωρίτερα». Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε ποτέ θέμα μεταφοράς της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στο εξωτερικό. Σχετικά με τον ΟΣΕ και κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα περί «ξαφνικού θανάτου» του Οργανισμού ο κ. Στουρνάρας διέψευσε κατηγορηματικά τις σχετικές πληροφορίες. «Δεν υπάρχει θέμα», τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως θα διευρυνθούν τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης. Συγκεκριμένα τόνισε ότι ειδική επιτροπή θα αναζητήσει το πώς θα γίνει η διαδικασία διάθεσης του επιδόματος θέρμανσης πιο ελαστική. Ωστόσο δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες προερχόμενες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σύμφωνα με τις οποίες το επίδομα θέρμανσης θα είναι εφέτος 500 εκατ. ευρώ και τόνισε ότι το ποσό που θα διατεθεί θα είναι μικρότερο από πέρυσι, οπότε είχαν προϋπολογισθεί 279 280 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα