«Καταιγιστική» επίθεση προετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Αλλαγή πλάνων για την επιχείρηση που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ στη Συρία, αποκαλύπτουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που μιλούν για επίθεση τριών ημερών με επιθέσεις μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης απ' ό,τι αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κλιμακώνει την «εκστρατεία πειθούς» τόσο της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ αλλά και στο εξωτερικό όσο και του Κογκρέσου για την αναγκαιότητα χτυπήματος στη Συρία.

Το νέο

στρατιωτικό πλάνο των ΗΠΑ, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Los Angeles Times», επικαλούμενη δύο αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, προβλέπει ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων το οποίο θα ακολουθήσει ένα δεύτερο κύμα επιθέσεων σε στόχους που δεν καταστράφηκαν κατά την πρώτη επίθεση.

«Θα υπάρξουν πολλά χτυπήματα, όλα μέσα σε 72 ώρες και αξιολόγηση του καθενός απ' αυτά, μέχρι να καταλήξουμε αν έχουμε ολοκληρώσει τις επιθέσεις μας», δήλωσε αξιωματικός που συμμετέχει στον σχεδιασμό.

Την ίδια ώρα, ο σύρος πρόεδρος Μπασά αλ Ασάντ δηλώνει στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, πως «δεν υπάρχει απόδειξη ότι χρησιμοποίησα χημικά όπλα εναντίον του λαού μου». Ο Ασάντ, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ακόμη την κατοχή χημικών όπλων, ενώ υπογράμμισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει στοιχεία και «εάν έχει πρέπει να τα παρουσιάσει».

Στο διπλωματικό πόλεμο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που ετοίμασε η CIA και φέρεται να δείχνει θύματα της επίθεσης χημικών της 21ης Αυγούστου.

Οι πρώτες ψηφοφορίες στο Κογκρέσο θα αναλάβουν να πάρουν τις τελικές αποφάσεις με τη κρισιμότερη όλων να είναι προγραμματισμένη τη Τετάρτη, στην Ολομέλεια της Γερουσίας).

Στη Βουλή, χρειάζεται πλειοψηφία 217 ψήφων για να περάσει ή να καταψηφιστεί το ψήφισμα (το οποίο ακόμη δεν έχει καταρτιστεί για το δεύτερο Σώμα του Κογκρέσου). Όπως και στη Γερουσία, έχει διαμορφωθεί μία ετερόκλητη ομάδα αντιτιθέμενων, στην οποία συνυπάρχουν ακραίοι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί εναντίον του πολέμου.

Διάγγελμα του Μπάρακ Ομπάμα αναμένουμε την Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα