Να απαγορευτούν οι απαγορεύσεις… (άποψη)

από τον Στράτο Ιωακείμ ([email protected])

Τον Ιανουάριο του 2008, μέσα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, συγκεντρώθηκαν χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολείων των όμορων δήμων, διεκδικώντας ο χώρος να αποδοθεί στους κατοίκους και να δημιουργηθεί ένα πάρκο υψηλού πρασίνου με ήπιες αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις. Το 2014 με μια πρωτοφανή απόφαση οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εμπόδισαν τη συμμετοχή

των μαθητών στην ανάλογη εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (17/03), προβάλλοντας τη δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο «δεν προβλέπεται» στη νομοθεσία, γιατί πρόκειται για «πολιτική διεκδίκηση»!

Τί άλλαξε από το 2008 μέχρι και το 2014; Απάντηση δεν υπήρξε...

Οι δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης διοργανώνουν αύριο στο γήπεδο της ξιφασκίας (εντός του πρ. αεροδρομίου Ελληνικού) ποικίλες εκδηλώσεις από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα του Ελληνικού, προβάλλοντας τη δική τους, εναλλακτική πρόταση, που έχει συντάξει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Να θυμίσουμε πως στον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ, η μοναδική προσφορά που υπήρξε κατατέθηκε από εταιρεία συμφερόντων του Σ. Λάτση. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το τίμημα, αλλά πληροφορίες μιλούν για εξευτελιστική τιμή για ένα χώρο που περιλαμβάνει 6.200 στρέμματα και σίγουρα πρόκειται για ένα οικόπεδο-φιλέτο.

Το όραμα της ανάπτυξης πέφτει για ακόμα μια φορά στο κενό. Επενδύσεις που δε διασφαλίζουν τίποτα παραπάνω από κέρδος στον επενδυτή, δεν είναι επενδύσεις. Όταν μάλιστα συνοδεύονται από τόσο μεγάλη αμφισβήτηση, πραγματικά αναρωτιόμαστε για την αξία τους. Αφού η πολιτεία άφησε ένα καταπληκτικό χώρο να απαξιώνεται, έρχεται μετά από 13 χρόνια να τον χαρίσει, χωρίς να διασφαλίζει την ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής και συνολικότερα του λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα