Εργασιακά και απολύσεις παραμένουν ανοικτά ζητήματα

Δεν κάνουν πίσω σχετικά με τις αλλαγές στα εργασιακά και τις απολύσεις στο Δημόσιο έως τώρα, οι επικεφαλής της τρόικας. Σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος επισήμανε ότι δεν μπορεί η τρόικα να ζητάει με το ζόρι απελευθέρωση, μετά από τόσες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και μία ισορροπία που έχει επιτευχθεί

και ενώ εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν βρει έναν τρόπο συνεννόησης για το θέμα.

Σύμφωνα, επίσης, με τον ίδιο, ούτε η απαίτηση της τρόικας για κατάργηση των τριετιών από το 2017, έχει φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τι θα γίνει με το γάλα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, παρά τις διαφωνίες, θα προχωρήσει στην κατάργηση των νομικών περιορισμών στο φρέσκο γάλα προκειμένου ο επιθετικός προσδιορισμός «φρέσκο» να βρίσκεται πλέον σε όλα τα γάλατα, πιθανότατα μέχρι και 10 ημερών. Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν εκ νέου σε λίγη ώρα το θέμα και όπως όλα δείχνουν θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Πρόβλημα με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα

Πρόβλημα υπάρχει στο θέμα των φαρμακείων όπου οι δύο πλευρές εμμένουν στις απόψεις τους.

Η μεν πλευρά της κυβέρνησης δεν θέλει να μπουν στα πολυκαταστήματα τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΣΦ), η δε τρόικα επιμένει να απελευθερωθεί η πώλησή τους.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, «η κυβέρνηση επιδιώκει με ρεαλισμό και επιχειρήματα να απαντήσει στις απαιτήσεις της τρόικας».

Keywords
Τυχαία Θέματα