Ρόδος: Σύλληψη 26χρονου για τη φωτιά στα δικαστήρια

Ένας 26χρονος συνελήφθη σήμερα το απόγευμα, της Παρασκευής, για την πρωινή φωτιά, που ξέσπασε στα δικαστήρια της Ρόδου.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου σε βάρος του 26χρονου ημεδαπού.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο συλληφθείς πήγε το πρωί της Παρασκευής στο Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου και με τη χρήση εύφλεκτου υγρού προκάλεσε φωτιά σε αίθουσα, ενώ στη συνέχεια διέφυγε. Από

τις αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, κατέστη δυνατός ο άμεσος εντοπισμός του δράστη, ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στον εξοπλισμό της αίθουσας, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου. Στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά, βρέθηκαν δύο απειλητικά σημειώματα, που στρέφονταν κατά των δικαστών και της Δικαιοσύνης.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών και πυροσβεστικών Αρχών, η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 7 το πρωί, αφού είχε ανοίξει το δικαστικό μέγαρο της Ρόδου, εντός του οποίου βρίσκονταν ένας κλητήρας και η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι των δικαστηρίων της Ρόδου και του Εφετείου Δωδεκανήσου, πραγματοποίησαν, το μεσημέρι, στάση εργασίας και συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του κτιρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα