Μυτιλήνη: 5 Αλγερινοί στα χέρια της Αστυνομίας για τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις σε καταστήματα του νησιού

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πέντε Αλγερινοί, που διέμεναν σε καταυλισμό της Μυτιλήνης, συνελήφθησαν από την Αστυνομία, ως δράστες των αλλεπάλληλων ληστρικών επιθέσεων σε εμπορικά καταστήματα και σε εστιατόρια της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, οι Αλγερινοί θεωρούνται επικίνδυνοι και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους και για τις έντεκα διαρρήξεις, που έγιναν τη νύχτα στην οδό Ερμού, αλλά και για άλλες οκτώ, που είχαν γίνει τις προηγούμενες

νύχτες και είχαν φέρει αναστάτωση στον εμπορικό κόσμο της Μυτιλήνης.

Το μπαράζ των επιθέσεων άρχισε αργά χθες τη νύχτα, όταν οι έως τότε άγνωστοι, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες, άρχισαν να σπάνε με πέτρες που εκσφενδόνιζαν και με άλλα βαριά αντικείμενα τις τζαμαρίες εμπορικών καταστημάτων και δύο εστιατορίων κατά μήκος της οδού Ερμού.

Οι ίδιοι δράστες επιχείρησαν να εισβάλουν και στα γραφεία της ΔΕΗ στοχεύοντας προφανώς στις εισπράξεις της Δημόσιας επιχείρησης από την πληρωμή λογαριασμών, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η Αστυνομία, μετά και τις διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου της Μυτιλήνης τις τελευταίες ημέρες, είχαν αυξήσει τις περιπολίες και τις πεζές και τις εποχούμενες στην προσπάθειά τους να συλλάβουν επ αυτοφώρω τους δράστες.

Αυτό συνέβη τη νύχτα και κατά μία πληροφορία κάποιοι από τους δράστες απείλησαν με μαχαίρι αστυνομικούς!

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Παπαρίσβας μετέβη στα καταστήματα όπου σημειώθηκαν οι διαρρήξεις και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Τα νέα περιστατικά ήλθαν μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις διαρρήξεις που έχουν αναστατώσει την αγορά τις τελευταίες ημέρες.

Στην ανακοίνωσή του ο εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης τόνιζε:

«Με αφορμή την έξαρση της εγκληματικότητας στην πόλη μας και ιδιαίτερα στην οδό Ερμού , ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης συνεχίζει με ιδιαίτερη ένταση την ήδη καλή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Επιμελητήριο Λέσβου. Μετά την συνάντηση τις προηγούμενες μέρες με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή μας αποφασίστηκε η ένταση των πεζών αλλά και των εποχούμενων περιπολιών σε όλη την πόλη και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ερμού με ένα όχημα ειδικά και μόνο για εκεί.

Συστήνουμε στα μέλη μας να λάβουν μέτρα προστασίας , και να καταγγείλουν άμεσα και χωρίς αναστολές οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση παρατηρούν γύρω από τα καταστήματά τους και τα σπίτια τους. Να φροντίσουν να μην αφήνουν χρήματα στα καταστήματά τους και τα είδη μεγάλης αξίας να μην είναι εκτεθειμένα σε θέα και χωρίς προστασία».

Το άρθρο Μυτιλήνη: 5 Αλγερινοί στα χέρια της Αστυνομίας για τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις σε καταστήματα του νησιού εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα