Ίλιγγο προκαλούν οι παραβάσεις των οδηγών σε κεντρικούς άξονες όπου γίνονται δεκάδες δυστυχήματα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Προκαλούν… ίλιγγο και τροχαία δυστυχήματα βέβαια, οι εκατοντάδες παραβάσεις οδηγών στους άξονες όπου έχουν παρατηρηθεί οι περισσότερες τροχαίες τραγωδίες με νεκρούς, βαριά και ελαφρά τραυματίες.

Επί δύο 24ωρα, 383 αστυνομικοί Τμημάτων της Τροχαίας Αττικής, δεν… προλάβαιναν να βεβαιώνουν παραβάσεις, που ξεκινούσαν από την παράβαση του ερυθρού σηματοδότη και κατέληγαν στην υπερβολική ταχύτητα, στην οδήγηση υπό την επήρεια

μέθης, τη χρήση κινητού τηλεφώνου και την οδήγηση με πλαστές άδειες!

Συνελήφθησαν επίσης και 15 οδηγοί ταξί για επέμβαση μέσω ηλεκτρονικών μέσω στα ταξίμετρα για αύξηση κόστους της κούρσας η για αποφυγή έκδοσης αποδείξεων στους πελάτες.

Η εξόρμηση, που έφερε στο φως τα ανησυχητικά στοιχεία για τη ζωή και την αρτιμέλεια των πολιτών, που κυκλοφορούν στο λεκανοπέδιο από 57 ομάδες αστυνομικών, έγινε στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, ενώ ανακοινώνεται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες εν όψει και των εορτών.
Διενεργήθηκαν -5.639- τροχονομικοί έλεγχοι σε οδηγούς οχημάτων και βεβαιώθηκαν συνολικά -2.448- παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων -189- επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις ως εξής:
Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: -72-
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -117-
Υπερβολική ταχύτητα: -386-
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -104-
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: – 85 –
Χρήση κινητού τηλεφώνου: – 1 19-
Ανασφάλιστα οχήματα: -54-
Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -1.511-

Συνελήφθησαν, επίσης και οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στον κατά τόπο αρμόδιο Εισαγγελέα, συνολικά 104 οδηγοί για διάφορα αδικήματα του κ.ο.κ, μεταξύ των οποίων στέρηση ή πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, κατάληψη δημόσιου χώρου με εμπόδια για διευκόλυνση της στάθμευσης.

Επιπλέον, συνελήφθησαν -15- επαγγελματίες οδηγοί ταξί για επέμβαση στο ταξίμετρο και την ταμειακή μηχανή προς αποφυγή έκδοσης αποδείξεων.

Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν 66 οχήματα και αφαιρέθηκαν:
268 πινακίδες κυκλοφορίας
436 άδειες ικανότητας οδήγησης
162 άδειες κυκλοφορίας

Το άρθρο Ίλιγγο προκαλούν οι παραβάσεις των οδηγών σε κεντρικούς άξονες όπου γίνονται δεκάδες δυστυχήματα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα