Μουζάλας: «Εάν τεθεί θέμα για hot spot 50.000 προσφύγων η απάντησή μας θα είναι όχι»

Καμία ενημέρωση για το Mega Hot Spot των 50.000 προσφύγων που θέλει η Γερμανία στην Αθήνα και για το οποίο γράφει σήμερα το Spiegel, δεν έχει η κυβέρνηση τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας: «Κι εμείς το διαβάσαμε στο Spiegel. Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία, από την πλευρά της Ελλάδας δεν υπάρχει τέτοια ιδέα».

«Μας ανησυχεί που στο Spiegel γράφεται κάτι τέτοιο» τόνισε λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για τη μίνι Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι «όχι» στην περίπτωση που τεθεί το θέμα:

«Έχουμε πει επανειλημμένα και εγώ και ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τη χώρα μας ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια κωμόπολη προσφύγων. Η πρόταση αυτή δεν παίρνει καν υπόψη τον χώρο. Τι είναι η Ελλάδα; 60.000 δεν είναι ένα χωριό μεγάλο, είναι μια πόλη. Επίσης δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι. Μονάχα στην Ιορδανία υπάρχει ένας».

Τέλος, όπως τόνισε αυτό που έχει συζητήσει η ελληνική κυβέρνηση και έχει τύχει της αποδοχής της ΕΕ και του ΟΗΕ είναι το σχέδιο για τους δύο χώρους φιλοξενίας για 8.000 – 10.000 ανθρώπους ο καθένας, έναν στην Αττική και έναν στη Μακεδονία.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα