Βαρεμένος: «Κατά προτεραιότητα θα εξεταστούν τα πόθεν έσχες των Φλαμπουράρη και Σταθάκη»

Νέο «πόθεν έσχες» θα κληθεί να υποβάλλει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, το οποίο θα ελεγχθεί κατά προτεραιότητα από τους ορκωτούς λογιστές, τόνισε σήμερα το πρωί σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος. Συγκεκριμένα μιλώντας στο Mega είπε ότι ο κ. Φλαμπουράρης είναι σε αυτούς που θα υποβάλουν δήλωση «πόθεν έσχες» τώρα, με νέο έντυπο, και αυτό θα ελεγχθεί. «Ζητήσαμε την έκθεση των ορκωτών

λογιστών στο νέο “πόθεν έσχες” του κ. Φλαμπουράρη και η απόφαση είναι ο έλεγχος να γίνει κατά προτεραιότητα».

Ο κ. Βαρεμένος συνέχισε προσθέτοντας: «Εγώ πλεονασματικά και με μια διάθεση να μην πέσει τίποτα κάτω αναφέρθηκα και σε μια ενδεχόμενη επισύναψη ισολογισμού από την πλευρά του κ. Φλαμπουράρη. Αυτό απ΄ό,τι με πληροφορούν δεν είναι στη δικαιοδοσία της Επιτροπής».

Αναφορικά με το θέμα του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη ο κ. Βαρεμένος είπε «ό,τι ήταν να υποβάλει το υπέβαλε. Για τον κ. Σταθάκη δεν υπάρχει πρόβλημα νέας ανάθεσης σε ορκωτούς λογιστές γιατί το έργο που είχαν αναλάβει οι ορκωτοί λογιστές περιελάμβανε το πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη, ενώ του κ. Φλαμπουράρη δεν το περιλαμβάνει».

Απαντώντας σε ερώτηση είπνε ότι υπάρχου ουσιαστικά προβλήματα σε πόθεν έσχες βουλευτών, προσθέτοντας: «Eγώ προσωπικά δεν ξέρω ούτε τα ονόματα. Απλώς έστειλα μια επιστολή ότι εντός 10 ημερών πρέπει να προσκομίσουν ό,τι τους ζητηθεί. Η προθεσμία αυτή εκπνέει σε 3-4

Τέλος, τόνισε ότι πρέπει να δημοσιευθούν το γρηγορότερο τα πόθεν έσχες του 2012, τα οποία, είπε ότι «έχουν καθυστερήσει για πάρα πολλούς λόγους και αυτό δίνει την αφορμή για εύλογες απορίες στην κοινή γνώμη αλλά και σεναριολογία».

Με πληροφορίες από το in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα