Μοσκοβισί: Υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης – Ήμασταν λίγα εκατοστά μακριά…

Την εκτίμησή του ότι «Ελλάδα και εταίροι ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία» διατύπωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία Πιερ Μοσκοβισί, σύμφωνα με τον οποίο «υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαπραγμάτευσης».

Ο Μοσκοβισί σημείωσε νωρίτερα, μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, ότι «υπάρχουν ακόμη περιθώρια διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της» και έκανε λόγο για «νέες προτάσεις από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ»,

κάτι που ωστόσο έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που υποστηρίζει ότι σήμερα δεν θα υπάρξουν νέες προτάσεις προς την χώρα μας.

«(Ο πρόεδρος της Επιτροπής) θα παρουσιάσει τις προτάσεις του το μεσημέρι. Ο Γιούνκερ θα παρουσιάσει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί, εύχομαι όλοι να δεσμευθούν σε αυτόν τον δρόμο του συμβιβασμού», τόνισε ο Μοσκοβισί.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να συνομιλούμε. Η πόρτα παραμένει ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος, προσθέτοντας ότι «η Αθήνα βρισκόταν σε απόσταση λίγων εκατοστών από μία συμφωνία με τους πιστωτές, όταν διακόπηκαν οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος».

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα