Ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΠ-ΟΤΕ και ΤΑΠ-ΔΕΗ

Ταλαιπωρία αναμένεται να υποστούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ και του ΤΑΠ ΟΤΕ που περιμένουν να πιστωθούν σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη οι συντάξεις τους. Το θέμα αφορά 1.148.746. Για τον ΟΓΑ πρέπει να πιστωθούν σήμερα στους λογαριασμούς των συνταξιούχων 300 εκατομμύρια ευρώ, για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ

αύριο περίπου 129 εκατομμύρια ευρώ και για τους συνταξιούχους του ΤΑΠΟΤΕ και του ΤΑΠ ΔΕΗ 130 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης μέχρι αύριο Τρίτη θα πρέπει να καταβληθούν και 20 εκ. ευρώ για μέρος του Επιδόματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του in.gr τα χρήματα αυτά, συνολικού ύψους 570 εκατ. ευρώ δεν έχουν ακόμη εξασφαλιστεί, καθώς μέρος τους θα προερχόταν από το 1 δισ. ευρώ εσόδων που είχε προϋπολογίσει ότι θα εισέπραττε σήμερα 29 και αύριο 30 Ιουνίου το ΥΠΟΙΚ και όπως φαίνεται θα βρεθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής.

Όπως γνωστοποιήθηκε από την κυβέρνηση και περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ που εκδόθηκε οι συντάξεις εξαιρούνται από την τραπεζική αργία και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα ανακοινώσουν συγκεκριμένα υποκαταστήματα από όπου θα γίνεται η καταβολή τους στους συνταξιούχους.

Πάντως με τα έσοδα να έχουν κάνει βουτιά το κρίσιμο ζήτημα θα είναι η καταβολή μισθών και συντάξεων για το τέλος Ιουλίου, εάν βέβαια συνεχιστεί η δεδομένη αυτή τη στιγμή κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα