Μοσκοβισί: Αναγκαία και εφικτή μια συμφωνία την Κυριακή

Συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παραχώρησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σύμφωνα με τον οποίο «μια συμφωνία την Κυριακή είναι εκτός από αναγκαία και εφικτή».

«Μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και που θα οδηγεί στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη», συμπλήρωσε ο ίδιος. Ο κ. Μοσκοβισί

τόνισε πως «η ελληνική πλευρά προσέρχεται πλέον με θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα στις διαβουλεύσεις».

«Το πρώτο ήδη έγινε και είναι το επίσημο αίτημα για την εκπόνηση προγράμματος οικονομικής βοήθειας του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας. Το δεύτερο είναι να υποβάλει η Ελλάδα ένα αξιόπιστο και σοβαρό κατάλογο μεταρρυθμίσεων που θα έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και θα μας επιτρέψει να υπεισέλθουμε σε συζητήσεις επί των ειδικών θεμάτων», επισήμανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Σήμερα γνωρίζουμε ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στην ελληνική οικονομία. Αφορούν τη Δικαιοσύνη, τη φορολογία, το συνταξιοδοτικό σύστημα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει συνείδηση της πραγματικότητας και σ αυτή εναπόκειται να λάβει τις αποφάσεις. Στόχος των μεταρρυθμίσεων πρέπει να είναι η ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας η οποία πρέπει να γίνει πιο ελκυστική για τους επενδυτές. Πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν τα ανθρωπιστικής φύσης προβλήματα», είπε ο Μοσκοβισί, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν ζητούνται από την Ελλάδα νέα μέτρα λιτότητας». «Ζητούνται σοβαρές μεταρρυθμίσεις με στόχο μια αξιόπιστη οικονομία. Δεν είμαστε ωστόσο μακρά από την τελική συμφωνία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, είπε ότι «οι Έλληνες δεν γύρισαν την πλάτη στην Ευρώπη και ούτε η Ευρώπη θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη στους Έλληνες. Ένα Grexit θα ήταν τρομακτική αποτυχία».

Keywords
Τυχαία Θέματα