«Μόνιμος στόχος» του Ευ. Βενιζέλου, ο Αλ. Τσίπρας

Για άλλη μία φορά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε στο «στόχαστρο» του ομολόγου του, από το ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά την προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για το αγροτικό στη Βουλή,

σε επίπεδο αρχηγών.

Βεβαίως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βενιζέλος επικεντρώνει τα πυρά του κατά του κ. Τσίπρα. Εκτός από τις ηπίου τόνου αναφορές όπως «ο κ. Τσίπρας σκέφτεται με όρους κηδείας, επενδύει στο θάνατο της χώρας», ο κ. Βενιζέλος έχει χρησιμοποιήσει και πιο βαρείς χαρακτηρισμούς, κυρίως από την περίοδο που ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπομπής του σε προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Τότε, ο κ. Βενιζέλος είχε χαρακτηρίσει τον κ. Τσίπρα ως αυτουργό της πολιτικής σκευωρίας κατά του ΠΑΣΟΚ.

Έκτοτε, ο κ. Βενιζέλος είναι λάβρος κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ίσως ένας επιπλέον λόγος είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ αλιεύει ψηφοφόρους από την ίδια «δεξαμενή» με το ΠΑΣΟΚ (δηλαδή από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο), οπότε ο κ. Βενιζέλος θεωρεί τον κ. Τσίπρα ως τον κύριο ανταγωνιστή του σε μία προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

Συνεχή πυρά και στο βάθος… Σόρος

Στη συζήτηση της Βουλής την Τρίτη, ο κ. Βενιζέλος, κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, απουσία προτάσεων και «επιχειρήματα παλαιοσυνδικαλιστικού τύπου». Μάλιστα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για παραπλάνηση σε ό,τι αφορά το όνομα Άκερμαν: «Δεν πρόκειται για τον γνωστό Άκερμαν της Deutsche Bank, αλλά για συνεπώνυμό του στο Λονδίνο», είπε ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος σε σχετικό ζήτημα επένδυσης γερμανικής εταιρείας.

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στα επεισόδια που έγιναν στις Σκουριές της Χαλκιδικής, απευθύνθηκε στον κ. Τσίπρα, ρωτώντας τον: «Δεν έπρεπε σήμερα να πείτε κάτι από αυτό το βήμα; Αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια του κόμματός σας και η ευθύνη σας;».

Εξάλλου, άφησε σαφή υπονοούμενα ηθικής τάξεως για τη σχέση Τσίπρα με μεγαλοεπενδυτές: «Δεν ξέρω πόσο είναι θεσμικά θεμιτό να έρχεται αρχηγός κόμματος και να μιλά για συγκεκριμένη επένδυση, για συγκεκριμένο φάκελο, για συγκεκριμένο επενδυτή. Ούτε να πηγαίνει σε συνέδρια που χρηματοδοτούνται από διεθνείς κερδοσκόπους όπως ο κ. Σόρος».

Ολοκληρώνοντας τα πυρά του κατά του κ. Τσίπρα, τον κατηγόρησε πως δεν επιδεικνύει καμία διάθεση για συνεννόηση, συμπληρώνοντας πως ότι εάν είχε γίνει αποδεκτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, τότε θα οδηγούσε σε ζούγκλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα