Εισαγγελική παρέμβαση για το δάνειο του Mega

Ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του τηλεοπτικού σταθμού Mega, αναφορικά με το δάνειο που πήρε το κανάλι πρόσφατα, αλλά και τα πολλά σχετικά δημοσιεύματα, προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να διευκρινιστεί η υπόθεση.

Σύμφωνα με τον capital.gr, στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη περνά ο φάκελος της δανειοδότησης του τηλεοπτικού σταθμού Mega,

όπου αναμένεται να κληθούν πολλοί μάρτυρες να καταθέσουν για την υπόθεση, αμφότερες από τις δύο πλευρές.

Ο πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-Mega

Υπενθυμίζεται ότι ο τηλεοπτικός σταθμός σε ανακοίνωσή του που απευθύνεται στο επενδυτικό κοινό και εκδόθηκε την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013, ανέφερε «η εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. ανακοινώνει τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ. Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας».

Λίγες μέρες αργότερα με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει:

«Ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98εκ. ευρώ; - Αν ισχύει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους, την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη; Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του, στο αποψινό δελτίο του έγκυρου σταθμού».

Το κανάλι απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του δελτίου ειδήσεων και με ανακοίνωση της Τηλέτυπος Α.Ε. στην οποία επισημαίνεται ότι το δάνειο που έλαβε το MEGA δεν ήταν 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά 10 εκατομμύρια και για να εγκριθεί, το MEGA «αναγκάστηκε να υποθηκεύσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία».

Η νέα ανακοίνωση του σταθμού:

«Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ δεν δανείστηκε 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα... Το δάνειο (από πέντε τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων, εκ των οποίων εισπράχτηκαν μόνον 8,5 εκατομμύρια -με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών. Οι τράπεζες, μάλιστα, για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατομμύρια απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατομμυρίων, τις οποίες και έλαβαν. Να σημειωθεί ότι του δανείου προηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα