Μόλις το 49% των επισκεπτών στα sites είναι πραγματικοί χρήστες...

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι μόλις το 49% των συνολικών επισκέψεων του διαδικτύου προέρχονται από πραγματικούς ανθρώπους και το υπόλοιπο 51% από bots. Η εταιρεία Incapsula διεξήγαγε την έρευνα και βρήκε ότι το 51% των επισκέψεων στις ιστοσελίδες προέρχεται από bots, δηλαδή αυτοματοποιημένους επισκέπτες.

Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνεται και η κίνηση που προέρχεται από τις μηχανές αναζήτησης που φτάνει μέχρι και το 20%. Το υπόλοιπο

31%, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, έχουν σκοπό να «επιτεθούν» σε ιστοσελίδες με διάφορους τρόπους.

Συγκεκριμένα, το 5% προέρχεται από απευθείας προσπάθειες κάποιων hackers που προσπαθούν να εγκαταστήσουν προγράμματα malware για την κλοπή πιστωτικών καρτών κ.α. Άλλο ένα 5% προέρχεται από “scrapers” που προσπαθούν να αντιγράψουν το περιεχόμενο από ιστοσελίδες για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά. Ακόμη ένα 2% προέρχεται από spam bots σε σχόλια κειμένων και forums.

Τέλος, το υπόλοιπο 19% αφορά κάποιο spyware, που για παράδειγμα μπορεί να ελέγχει κάποια ιστοσελίδα για αλλαγές ώστε να ειδοποιηθούν ανταγωνιστικές σελίδες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε σύνολο 1,000 ιστοσελίδων που είναι πελάτες της Incapsula με έναν μέσο μηνιαίο αριθμό επισκέψεων μεταξύ 50,000 και 100,000.

Τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ιστοσελίδων, όμως δεν αποτελεί παρά μόνο ένα μικρό δείγμα του συνόλου των ιστοσελίδων που βρίσκονται online αυτή την στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα