Έγραψε ιστορία με το 39ο!

Από την περασμένη Κυριακή ο Ολυμπιακός πανηγύρισε και μαθηματικά την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος

Του Μιχάλη Τσαμπά

Το γκολ του Κέβιν Μιραλάς την περασμένη Κυριακή στο Αγρίνιο ήταν εκείνο που έδωσε και μαθηματικά στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα,

τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε και της φετινής κανονικής περιόδου στην Σούπερ Λίγκα. Όμως ο τίτλος είχε… βαφτεί και φέτος κόκκινος πολύ καιρό πριν. Από τότε που ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έκανε στο Ολυμπιακό στάδιο δύο σερί ήττες από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και απώλεσε το βαθμολογικό πλεονέκτημα.

Το… κερασάκι στην τούρτα ήταν η νίκη των «ερυθρόλευκων» στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω των επεισοδίων. Όλα αυτά τα κομμάτια συνέθεσαν το παζλ ακόμη μιας κατάκτησης πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε το εισιτήριο και για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

Πρωτάθλημα και πάλι για τον Ολυμπιακό λοιπόν. Το 39ο στην ένδοξη ιστορία του, όταν όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν κατακτήσει 37 και το 14ο στα τελευταία 16 χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Αριθμοί που ζαλίζουν και φυσικά αποτελούν μερικές χρυσές σελίδες για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού της χώρας.

Πολλοί θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός παρουσίασε φέτος το καλύτερο σύνολο της τελευταίας δεκαετίας. Άλλοι τονίζουν πως απλά είχε μια καλή ομάδα, που στα κομβικά σημεία του πρωταθλήματος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός… έσκασε αγωνιστικά και είχε και ένα σωρό διοικητικά προβλήματα.

Η αλήθεια, όπως πάντα, βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις δύο αυτές απόψεις. Το βέβαιο είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και ειδικά στο φινάλε, όπου η μπάλα ζύγιζε… 1000 κιλά εκμεταλλεύτηκαν τις χτυπητές αδυναμίες του «αιωνίου» αντιπάλου.

Άλλωστε, αν αφήσουμε στην άκρη τα διοικητικά και επικεντρωθούμε καθαρά στο αγωνιστικό σκέλος, είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από τον βασικό αντίπαλό του, ειδικά όταν οι «πράσινοι» στα… μισά της σεζόν έχασαν το βασικό τους όπλο και πρώτο τους σκόρερ Σεμπάστιαν Λέτο!

Αντίθετα, οι πρωταθλητές Ελλάδος πήραν μεγάλη ώθηση από το δικό τους… υπερόπλο και πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Κέβιν Μιραλάς, που έκανε ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα και ειδικά στον δεύτερο γύρο, που σκόραρε στα περισσότερα κομβικά ματς, ενώ έκανε και ένα καρέ (4 γκολ) στο επιβλητικό 7-2 επί του Αστέρα Τρίπολης! Όμως δεν ήταν μόνο ο Βέλγος, που φέτος… τράβηξε τον Ολυμπιακό προς την κορυφή και αποτέλεσε ουσιαστικό λίθο στο οικοδόμημα του πρωταθλήματος.

Σχεδόν οι περισσότεροι παίκτες που χρησιμοποίησε φέτος ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, κάνοντας τον Ισπανό να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Ανάμεσά τους φυσικά ο Γιάννης Μανιάτης, που άφησε τη φυσική του θέση για να παίξει ως αμυντικός μέσος, όταν χρειάστηκε. Εκεί έκανε… παπάδες και δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι τον θεωρούν ως παίκτη-αποκάλυψη της

Keywords
Τυχαία Θέματα