Θα μιλάμε φθηνότερα στην Ευρώπη με το κινητό

Λεφτά δεν έχουμε, αλλά στο κινητό θα μιλάμε πιο συχνά και πιο φθηνά. Ακόμη πιο χαμηλά θα πέσουν οι χρεώσεις για υπηρεσίες περιαγωγής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το νέο σχέδιο που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών και την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το μόνο που απομένει είναι η ψήφισή του από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με την πρόταση, η χρέωση για τις εξερχόμενες κλήσεις θα πέσει από τον προσεχή Ιούλιο στα 29 λεπτά για κάθε λεπτό ομιλίας, ενώ η διακίνηση δεδομένων θα μειωθεί στα 70 λεπτά ανά ΜΒ.

Μέχρι το 2014 η μείωση θα έχει

φθάσει στα 19 λεπτά ανά λεπτό ομιλίας για τις εξερχόμενες κλήσεις και στα 20 λεπτά ανά ΜΒ για τα δεδομένα. Ο απώτερος στόχος είναι το 2015 να μην υπάρχει διαφορά στις χρεώσεις για τον καταναλωτή, αν βρίσκεται σε κάποια χώρα της Ε.Ε.

Ενδιαφέρουσα είναι επίσης η πρόταση, που προβλέπει ότι από την 1η Ιουλίου 2014 ο καταναλωτής θα μπορεί να αγοράζει υπηρεσίες περιαγωγής απ’ όποιον πάροχο θέλει και να μη δεσμεύεται από τις επιλογές του παρόχου, που χρησιμοποιεί στη χώρα του.


Keywords
Τυχαία Θέματα