Μηνύματα Ολάντ στη Κινσάσα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Την πρώτη του αφρικανική περιοδεία πραγματοποιεί ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έφτασε χθες  (Σάββατο) στην Κινσάσα προερχόμενος από το Ντακάρ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως η ελευθερία του λόγου, ή η μέσω της άσκησης του δικαιώματος ψήφου εναλλαγή στην πολιτική εξουσία, θα πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά».

Μάλιστα, ο πρόεδρος Ολάντ επέμεινε να κάνει ο ίδιος τα επίσημα εγκαίνια του νεόδμητου χώρου των πολυμέσων στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Κινσάσα, στον οποίο δόθηκε η επωνυμία «Φλοριμπέρ Τσεμπέγια», προς τιμήν του δολοφονημένου αγωνιστή των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
«Από την άποψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακόμα σήμερα, δυστυχώς, βιώνουμε απαράδεκτες πραγματικότητες» επισήμανε στην ομιλία για τα εγκαίνια.

Από το Παρίσι, πριν αρχίσει την αφρικανική περιοδεία, ο πρόεδρος Ολάντ θέλησε με δηλώσεις του, να αποσαφηνίσει ότι σε καμία περίπτωση η επίσκεψή του στην Κινσάσα δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως «μια προσωπική αποδοχή του πολυσυζητημένου καθεστώτος Καμπίλα».

Επίσης, προκειμένου να καταστεί φανερή η προσήλωσή του στα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Ολάντ είχε στην Κινσάσα διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, αλλά και μη-κυβερνητικών οργανώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα