Μικρή συμμετοχή με μικροεπεισόδια στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

Χωρίς τη μαζική συμμετοχή του κόσμου έλαβαν χώρα σήμερα οι πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας. Οι διοργανωτές, από την πλευρά τους αποδίδουν τη μικρή συμμετοχή

στην προεκλογική περίοδο.

Η πρώτη συγκέντρωση των σωματείων είχε οριστεί για τις 10.00 στην πλατεία Κοτζιά. Ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα η οποία πάντως δεν εξελίχθηκε χωρίς απρόοπτα. Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο περίπτερο της Δημοκρατικής Αριστεράς στην πλατεία Κοραή, στο περίπτερο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, στο εκλογικό κέντρο του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας στην συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας, ενώ πυρπολήθηκε και ένα αμάξι, μάρκας Μερσεντές, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Μπενάκη.

Εξάλλου, νωρίς το μεσημέρι, ένταση μικρής έκτασης επικράτησε στην πλατεία Εξαρχείων, καθώς άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Μετά από λίγο, ομάδα περίπου 20 ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους στα γύρω στενά και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα