Μηχανοκίνητες πορείες ενόψει πολυνομοσχεδίου

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς πραγματοποιούνται μηχανοκίνητες πορείες από εργαζόμενους στους δήμους και δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι αντιδρούν στην επικείμενη ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου. Οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι δημοτικοί αστυνομικοί βρίσκονται έξω από το υπουργείο Εξωτερικών στη Βασ. Σοφίας, όπου αντιπροσωπεία των δεύτερων έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο

Βενιζέλο.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους ξεκίνησαν πρώτα από την πλατεία Καραϊσκάκη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Οι υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία προς τη Βουλή ενώ στις 20:00 το βράδυ η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Από την πλευρά τους, οι δημοτικοί αστυνομικοί κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια, με μοτοσικλέτες και περιπολικά, πήγαν το πρωί έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, αντιπροσωπεία έξι εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία έγινε δεκτή από τον γραμματέα της ΝΔ, κ. Α. Παπαμιμίκο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου. Κατά τη συνάντηση, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι ένα μεγάλο μέρος των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους, ενώ οι υπόλοιποι θα απορροφηθούν πλήρως στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης.

Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν κάνει στάσεις έξω από τα γραφεία της ΝΔ, από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα