«Οι τράπεζες να ενισχύσουν την ρευστότητα»

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και τους διοικητές των 4 συστημικών τραπεζών -Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς- παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,.

Ο

κ. Σαμαράς εξήγησε στους τραπεζίτες, πως θα πρέπει να συμβάλουν οριστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας, ενώ ζήτησε, ακόμη, να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για μείωση των επιτοκίων με στόχο την ανακούφιση των δανειοληπτών.

Πάντως, από την πλευρά τους και οι τραπεζίτες ζήτησαν η αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με σταθερά βήματα.

Εξάλλου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «συζητήθηκε το θέμα της ρευστότητας», καθώς και ότι «ανταλλάχθηκαν απόψεις με τους τραπεζίτες για την οικονομία».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, από την πλευρά της Alpha Bank o Γιάννης Κωστόπουλος, της Εθνικής ο Γιώργος Ζανιάς, της Eurobank o Χρήστος Μεγάλου και της Τράπεζας Πειραιώς ο Μιχάλης Σάλλας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στο τέλος Ιουλίου η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδιά της για την περαιτέρω θωράκιση και ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα