Μετά τα Χριστούγεννα το Επίδομα Θέρμανσης

Περίπου 150.000 νοικοκυριά θα κάνουν πρωτοχρονιά, αλλά όχι Χριστούγεννα με το επίδομα θέρμανσης, που θα καταβάλλεται από την ερχόμενη Τετάρτη στους δικαιούχους. Το ποσό που θα καταβληθεί στην πρώτη φάση του προγράμματος φτάνει τα 4 εκατ. ευρώ, ενώ

το συνολικό κονδύλι του επιδόματος για τη φετινή χειμερινή περίοδο αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ.

Το επίδομα θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι κατά τη διάρκεια των αιτήσεων που έκαναν. Η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης γίνεται σε ειδική εφαρμογή στο δικτυακό τόπο της ΓΓΠΣ, ενώ δικαιούχοι είναι όσοι πληρούν τα εξής κριτήρια:

-To εισοδηματικό όριο για τους άγαμους ανέρχεται στα 25.000 ευρώ, ενώ για τους έγγαμους ξεκινά από τα 35.000 ευρώ και αυξάνεται κατά 3.000 για καθένα από τα προστατευόμενα τέκνα του φορολογούμενου.

-Το ανώτατο όριο στα περιουσιακά κριτήρια ανέρχεται σε αντικειμενική αξία έως 150.000 ευρώ για άγαμους και μέχρι 200.000 ευρώ για οικογένειες.

Σε σχέση με την ακίνητη περιουσία για τη διασταύρωση των στοιχείων λαμβάνεται υπόψη το ΕΤΑΚ του 2009, το πιο πρόσφατο εκκαθαρισμένο που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη. Στην Αττική το ανώτατο όριο κατανάλωσης είναι τα 960 λίτρα και η μέγιστη αποζημίωση είναι τα 388 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα