Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει την περιοχή της Νεάπολης στη Λακωνία, έχοντας κάψει και σπίτια

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 03:45 τα ξημερώματα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φαρακλό Λακωνίας και κοντά στη Νέαπολη Βοιών. Η φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα στην περιοχή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων και μάλιστα έχει περάσει μέσα από το χωριό Φαρακλό στο οποίο έχει κάψει και σπίτια.

Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής με 35 οχήματα και ογδόντα άνδρες οι οποίοι προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, ενώ μετά το ξημέρωμα στη μάχη ρίχθηκαν και δύο αεροσκάφη καναντέρ και δύο ελικόπτερα που κάνουν συνεχείς ρίψεις

νερού. Την προσπάθεια κατάσβεσης της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει μια πολύ όμορφη καταπράσινη περιοχή, συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί πέραν του δύσβατου σημείου στο οποίο μαίνεται η φωτιά, υπάρχουν και ισχυρότατοι άνεμοι που κάνουν πολύ επικίνδυνη την προσπάθεια κατάσβεσης.

Όπως έγινε γνωστό έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι και όλα τα παιδιά βρίσκονται σε ασφαλές σημείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα