Μεγάλα ποσοστά για το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν στις δημοσκοπήσεις

Ένα εμφανές προβάδισμα καταγράφει στις δημοσκοπήσεις η επικεφαλής του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» Μαρίν Λεπέν, η οποία στον πρώτο γύρο των εκλογών λαμβάνει ποσοστό 29% έως 31%, ωστόσο στον β’ γύρο μάλλον χάνει το παιχνίδι, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Νικολά Σαρκοζί, ο Μανουέλ Βαλς, αλλά και ο Αλέν Ζιπέ λαμβάνουν ποσοστό που δεν ξεπερνά

το 23% ενώ, ο Ολάντ 21%. Ωστόσο, οι τρεις εξ αυτών, στο δεύτερο γύρο βάζουν στο περιθώριο την κόρη του ιδρυτή της γαλλικής Ακροδεξιάς. Το καλύτερο ποσοστό της Λεπέν στον δεύτερο γύρο δεν ξεπερνά το 45%.

Στον πρώτο γύρο, ο Ολάντ εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 7 με 8 μονάδες από την τελευταία έρευνα του Marianne που διεξήχθη στο τέλος Οκτωβρίου του 2014. Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, αλλά και ο τέως πρωθυπουργός της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ, καταλαμβάνουν την δεύτερη θέση με ποσοστό 23%.

Στον δεύτερο γύρο, πάντως η Λεπέν είναι η ηττημένη. Με τον Ολάντ, η επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς χάνει με ποσοστό 45% , με τον Βαλς χάνει με ποσοστό 39% και με τον Σαρκοζί με ποσοστό 40%. Ο Ζιπέ δεν λήφθηκε υπόψη ως αντίπαλος της Λεπέν στο δεύτερο γύρο. Η έρευνα της Ifop διεξήχθη μεταξύ 21 και 23 Ιανουαρίου σε δείγμα 983 ατόμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα