Σαφές μήνυμα Σουλτς σε Τσίπρα: Ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωπαϊκή της πορεία

«Ο κ. Σουλτς έχει πολλές φορές αποδείξει ότι εκπροσωπεί επάξια τον κατ” εξοχήν δημοκρατικό θεσμό της ΕΕ και η επίσκεψή του ως του πρώτου ηγέτη που συναντώ ως πρωθυπουργός μετά το αποτέλεσμα των εκλογών σηματοδοτεί ότι πρώτιστη αξία της Ευρώπης είναι η αποδοχή της λαϊκής κυριαρχίας», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σούλτς, μετά το πέρας της συνάντησής τους.

Εν συνεχεία έκανε μια αναφορά

στα προβλήματα, που αντιμετώπισε η χώρα, τονίζοντας, πως «για τέσσερα χρόνια ο λαός βίωνε καθημερινά την αποτυχία του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης».

«Υπήρξε μια ανάρμοστη σχέση, με πελατειακές σχέσεις και με ανθρώπους που δεν πλήρωσαν όσα τους αναλογούσαν. Η νέα κυβέρνηση θα βάλει τέλος στην ανάρμοστη σχέση. Έχουμε σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων. Έχουμε σχέδιο για την επιστροφή στην ανάπτυξη χωρίς το αποτυχημένο σχέδιο της λιτότητας και έχουμε σχέδιο για την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση. Η Ευρώπη θα ξεπεράσει την κρίση και θα είναι περισσότερο ισχυρή από ποτέ», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς υπήρξε πιο περιγραφικός στην ομιλία του σχετικά με τα όσα συζήτησε με τον κ. Τσίπρα, γνωστοποιώντας το καλό κλίμα της συνάντησης αλλά και στέλνοντας σαφή μηνύματα στην κυβέρνηση Τσίπρα.

«Χαίρομαι που άκουσα από τον κ. Τσίπρα ότι η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει τον δικό της δρόμο, και αυτό είναι ένα ικανοποιητικό μήνυμα», τόνισε αρχικά, για να συνεχίσει λέγοντας, πως «υπάρχουν διαφωνίες και θα υπάρχουν και συγκρούσεις, αλλά η Ελλάδα αναζητά λύσεις από κοινού με τους εταίρους της. Διαπίστωσα ότι δεν έχετε διάθεση για μονομερείς ενέργειες, αλλά διάθεση διαλόγου με τους εταίρους σας

«Χαίρομαι κύριε Τσίπρα που η πρώτη σας προτεραιότητα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Στην Ελλάδα οι πολύ πλούσιοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό», ανάφερε επίσης ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

«Υπάρχουν δεσμοί με την ΕΕ – Σπάνια έχουμε συζητήσει τόσο ειλικρινά και για τόσα θέματα ουσίας. Συμφωνήσαμε σε πολλά θέματα – Υπάρχουν και άλλα, τα οποία χρήζουν περαιτέρω συζήτησης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως μια χώρα που χάρισε πάρα πολλά στην ιστορία της Ευρώπης και έχει σήμερα πάρα πολλά να προσφέρει», για να ρίξει την βόμβα στο τέλος, λέγοντας: «Ελπίζω η υπέροχη χώρα σας να παραμείνει στην ευρωπαϊκή πορεία που είχε ανέκαθεν».

Μετά την πρώτη του «αναγνωριστική» συνάντηση με τον νέο Πρωθυπουργό ο κ. Σουλτς θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, αλλά και τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη. Την Παρασκευή ο πρόεδρος του Ε.Κ. θα έχει συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα