Βενιζέλος: Βαριά ήττα για το ΠΑΣΟΚ και εμένα- Τον Μάιο το Συνέδριο

«Βαριά ήττα για το ΠAΣOΚ και για εμένα προσωπικά», χαρακτήρισε, σήμερα, Πέμπτη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και του Πολιτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Σχετικά με τη νέα κυβέρνηση, επισήμανε ότι «είναι η περίοδος του μέλιτος και της εύκολης επικοινωνιακής διαχείρισης», ενώ χαρακτήρισε το κυβερνητικό σχήμα «κυβέρνηση

αξιακής και πολιτικής τερατογένεσης με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Υποστήριξε επίσης ότι «οι προεκλογικές εξαγγελίες επαναλαμβάνονται και εντείνονται μετεκλογικά με μια εντυπωσιακή άνεση και προθυμία αυτοεγκλωβισμού της νέας κυβέρνησης στα όσα λέει και τα οποία οφείλει πλέον να προσπαθήσει να κάνει χωρίς άλλοθι».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ περιμένει πολιτικές πράξεις και για το λόγο αυτό αποφύγαμε να σχολιάσουμε τα πρόσωπα που συγκροτούν την Κυβέρνηση και ευρύτερα το μηχανισμό εξουσίας. Οι οιωνοί είναι ετερόκλητοι και αντιφατικοί».

«Η δική μας στάση θα είναι πάντα ουσιαστική, υπεύθυνη, ειλικρινής, εντεταγμένη στη εθνική στρατηγική που υπηρετούμε», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «δεν θα συμπράξουμε σε κανένα παλαιοκομματικό παιχνίδι σε σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άλλο θεσμική συναίνεση, άλλο προσωπικός καιροσκοπισμός και άλλο άγαρμπος εισοδισμός σε άλλους πολιτικούς χώρους».

Τα κριτήρια που θέτει το ΠΑΣΟΚ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι «συναίνεση, θεσμική διαφάνεια και προσωπική αξιοπρέπεια».

Εξάλλου, στα εσωτερικά του κόμματος, το Πάσχα και συγκεκριμένα τον Μάιο προσδιόρισε ο κ. Βενιζέλος τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «βαδίζουμε σε συνέδριο απροκατάληπτο με όλα τα θέματα ανοιχτά. Συμπεριλαμβανομένου φυσικά του θέματος της ηγεσίας».

Πρόσθεσε ότι «το συνέδριο θα είναι αυθεντικό, δημοκρατικό, αντιπροσωπευτικό, χωρίς κόλπα, μηχανισμούς και γελοία τεχνάσματα του παρελθόντος». «Χωρίς να κρύβονται κάποιοι μέσα στο παραβάν. Βαδίζουμε ενωτικά, αλλά όχι ατιμώρητα για αυτούς που έβλαψαν καίρια την παράταξη και τη χώρα», δηλώνοντας ότι ο ίδιος θα εγγυηθεί προσωπικά όλες αυτές τις προϋποθέσεις». Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφέρει, πως για τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος ευθύνεται το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ απέκλεισε από τις διαδικασίες συνεδρίου τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Κατέληξε λέγοντας ότι «το πραγματικό δίλημμα είναι αν η παράταξη θα προσανατολιστεί προς τη δυναμική του μέλλοντος ή προς τη ρουφήχτρα του παρελθόντος», προσθέτοντας ότι η δική του επιλογή μου είναι η πρώτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα