Με τον Μπιλ Κλίντον συναντήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου

Με τον πρώην πρόεδρο συναντήθηκε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και νυν πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ.

Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το θέμα της παγκόσμιας, αλλά ειδικότερα της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα, αντηλλάγησαν απόψεις

για τις «προοδευτικές απαντήσεις» σε αυτή την κρίση, με τους κ. κ. Παπανδρέου και Κλίντον να δίνουν έμφαση «στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την αντιμετώπιση της ανεργίας».

Συν τοις άλλοις, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ για τις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ιδιαιτέρως για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει σήμερα στην έδρα του ΟΗΕ στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τα Παγκόσμια Οικονομικά Ζητήματα.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής θα συμμετάσχουν αρχηγοί κομμάτων - μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και οικονομολόγοι, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.

Αύριο, ο κ. Παπανδρέου θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την παγκόσμια οικονομία, την οποία διοργανώνει το αμερικανικό ίδρυμα «New America».

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα