Αποσύρθηκε η τροπολογία Χρυσοχοΐδη για τους λαθρομετανάστες

Μετά από την έντονη διαμαρτυρία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη και Θόδωρου Δρίτσα στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, αποσύρθηκε η τροπολογία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τους λαθρομετανάστες.

Οι κ. κ. Δρίτσας και Λαφαζάνης

ανέφεραν ότι πρόκειται «αυθαίρετη, πραξικοπηματική και εκπρόθεσμη κατάθεση της τροπολογίας, η οποία θα επανακατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που θα ψηφιστεί στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας».

Σύμφωνα με την τροπολογία, που προωθεί το υπουργείο, προβλέπεται η απομόνωση των αλλοδαπών που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και την παραπομπή τους στις κατάλληλες υγειονομικές δομές. Επιπλέον, προβλέπεται η έκδοση υπουργικής απόφασης, με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και των χώρων κράτησης που θα συσταθούν σε κάθε διοικητική περιφέρεια της χώρας, καθώς και ο συγκεκριμένος τόπος εγκατάστασης των εν λόγω χώρων.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως στην τροπολογία δεν γίνεται καμία αναφορά σε στρατόπεδα και συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα