Με το Ν. Βρεττάκο ασχολήθηκε η Λέσχη Ανάγνωσης του Ηρακλείου Αττ.

Η δέκατη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης του δήμου Ηρακλείου Αττικής στις 14 Νοεμβρίου, ήρθε να συμπληρώσει τον εορτασμό των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου (1912-1991), που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τη Βιβλιοθήκη και τον Πολιτιστικό-Επιμορφωτικό Σύλλογο του δήμου, από τις 6 μέχρι τις 10 του μήνα.

Στην συνάντηση, τα μέλη μοιράστηκαν ποιήματα της αρεσκείας τους στην ομήγυρη. Μετά την ανάγνωση του εκάστοτε ποιήματος, το κάθε μέλος προέβη σε μία σύντομη ανάλυσή του, όπου επισήμανε τους λόγους που το επέλεξε, τα σημεία που κέντρισαν περισσότερο το

ενδιαφέρον του και την προσοχή του.

Με αφετηρία τα συγκεκριμένα ποιήματα επιχειρήθηκε μία σφαιρική προσέγγιση στη ζωή και την ποιητική του Νικηφόρου Βρεττάκου, στις πηγές έμπνευσής του, στη θεματολογία του, στα σύμβολα και στους μύθους που διατρέχουν τους στίχους του.

Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2012 και τα βιβλία που θα συζητηθούν θα είναι: «Ο βίος του Ισμαήλ Φερίκ Πασά» της Ρέας Γαλανάκη και το: «Καφενείο Καρνάκ» του νομπελίστα Ναγκίμπ Μαχφούζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα