Πρωτάθλημα και ρεκόρ

Την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος της ιστορίας του πανηγυρίζει από χθες ο Ολυμπιακός, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα και από το Αγρίνιο (0-1). Ο Κέβιν Μιραλάς με όμορφο πλασέ (είναι πρώτος σκόρερ με 19 γκολ), χάρισε την νίκη στην ομάδα του, «κλειδώνοντας» τον 39ο τίτλο στην ιστορία της.

Οι παίκτες του Βαλβέρδε,

μετά το τελευταίο σφύριγμα, έγιναν ένα «κουβάρι» στο κέντρο του γηπέδου, πανηγυρίζοντας έξαλλα την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ως προπονητής του Ολυμπιακού κυνηγάει δύο ρεκόρ. Το πρώτο είναι των συνολικών βαθμών, καθώς είχε 73 πέρυσι και 71 το 2008-09, ενώ φέτος μέχρις στιγμής έχει 67. Το δεύτερο είναι το ρεκόρ νικών εκτός έδρας, το οποίο ισοφαρίστηκε χθες (είχε 9 και το 2008-09 και το 2010-11).

Ο Ολυμπιακός πέτυχε χθες την ένατη συνεχόμενη νίκη του, μετά την ήττα από την Ξάνθη, ενώ την περσινή σεζόν είχε έντεκα συνεχείς νίκες στο πρωτάθλημα, ρεκόρ το οποίο έχει την ευκαιρία να καταρρίψει στις επόμενες τρεις αγωνιστικές.

Ο Βασίλης Τοροσίδης πανηγύρισε χθες το πέμπτο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όντας πρώτος στη σχετική λίστα των ποδοσφαιριστών των «ερυθρολεύκων».

Να σημειωθεί πάντως ότι εκκρεμεί η έφεση του ΠΑΟ, για τα επεισόδια του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.


Keywords
Τυχαία Θέματα