Λάτιν υπερθέαμα υπόσχεται το επετειακό Copa America

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την ευκαιρία να απολαύσουν μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου θα έχουν οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στις ΗΠΑ από τις 3 έως τις 26 Ιουνίου, αλλά και εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο. Έναν μόλις χρόνο μετά την τεράστια επιτυχία της Χιλής, η οποία κατέκτησε το 44ο Copa America, ο μακροβιότερος

ποδοσφαιρικός θεσμός σε επίπεδο Εθνικών ομάδων επιστρέφει, προκειμένου να γιορτάσει τα 100 του χρόνια, σε μία επετειακή έκδοση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η διοργάνωση θα γίνει σε χώρα εκτός της Λατινικής Αμερικής, με τις ΗΠΑ να επιλέγονται έναντι του Μεξικό, εξαιτίας της ικανότητάς τους να διαθέσουν τα απαιτούμενα χρήματα, αλλά και του έντονου ενδιαφέροντος που επέδειξαν προκειμένου να αναλάβουν το συγκεκριμένο εγχείρημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η FIFA αναγνωρίζει κανονικά την διοργάνωση στο καλεντάρι της, κάτι που σημαίνει ότι τα πιο πολλά από τα »μεγάλα ονόματα» θα αγωνιστούν κανονικά.

Πανδαισία αστέρων – Ποιοι θα απουσιάσουν

Σε αυτά πάντως δεν συμπεριλαμβάνονται ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, Κέιλορ Νάβας, ο οποίος είναι τραυματίας και κινδυνεύει να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για διάστημα τριών μηνών, όπως και ο Κακά, με την παρουσία του στην αποστολή της Βραζιλίας να διαρκεί μόλις μία εβδομάδα. Αντιθέτως, Μέσι, Σουάρες και Βιδάλ θα αγωνιστούν κανονικά, παρά τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπισαν. Αυτό θα είναι το 45ο τουρνούα, 100 χρόνια μετά το πρώτο, ενώ 21 φορές το τρόπαιο έχει καταλήξει στους διοργανωτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παραγουάη συμμετέχει για 20η συνεχόμενη φορά στον θεσμό, επίδοση η οποία αποτελεί ρεκόρ. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στατιστικό του φετινού Copa America είναι το γεγονός ότι από τις 9 ομάδες που έχουν ξένο προπονητή, οι 6 έχουν επιλέξει τεχνικό από την Αργεντινή.

Οι 4 όμιλοι

Α) ΗΠΑ, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Παραγουάη

Β) Βραζιλία, Εκουαδόρ, Αϊτή, Περού

Γ) Μεξικό, Ουρουγουάη, Τζαμάικα, Βενεζουέλα

Δ) Αργεντινή, Χιλή, Παναμάς, Βολιβία

Το άρθρο Λάτιν υπερθέαμα υπόσχεται το επετειακό Copa America εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα